Selský salát

Saláty jsou ideální volbou k večeři. Hlavně pak pro letní období. Dobře sestavený salát obsahuje především spoustu pestrobarevné zeleniny. Pro chuť, zasycení a nutriční hodnoty se hodí jako přídavek luštěniny, tofu a pro propojení toho všeho – dobrá nízkotučná zálivka. Velcí hladovci a jedlíci můžou přidat ještě kváskový celozrnný chléb. Taková večeře nejen že dostatečně zasytí, ale dodá Vám všechny potřebné živiny, vitamíny, minerály, tekutiny a budete se cítit lehce a vitálně.

Porce 1, příprava 10 minut

  • ​4 listy římského salátu
  • 1 rajče
  • 4 ředkvičky
  • 1/5 salátové okurky
  • ½ šálku červených fazolí
  • ½ šálku mraženého hrášku
  • ½ šálku kysaného zelína
  • sekaná pažitka
  • 100g uzeného tofu

Zálivka

Zeleninu nakrájíme do hlubokého talíře na nám sympatické tvary. Hrášek vložíme mezi tím do teplé vody, slijeme a přidáme do salátu. Dále navrstvíme pokrájené kysané zelí, posypeme pažitkou a na konec kostičky nakrájené uzené tofu. Smícháme v mističce ingredience na zálivku a přelijeme jí salát. A dál už si jen mlaskáme. Rychlé – jednoduché – mňamózní – zdravé – dietní. Tak jak to máme rádi 🙂

Nutriční hodnoty – 1 porce

Energetická hodnota Kj / Kcal

Bílkoviny (g) 

Sacharidy (g)

Tuky (g)

1584 / 377

31,7

39,5

9,2

Zanechte komentář: