Večeře Večeře Sdílet 4 Tweet Pin 0 Sdílet 0 Nejlepší a nejjednodušší veganský burger 😉 Ale také se jedná spíš o jídlo pro výjimečné příležitosti, pokud si hlídáte linii a budujete svaly. Ale v rámci hříchů je to ještě andílek, když zvolíte rozumnou porci. 2 porce, příprava 40 minut, marinování 8 hodin2 ploché klobouky portobella (druh žampiónu)Marinádašťáva z půlky citrónu2 prolisované stroužky česneku2 PL sojové omáčky2 PL sirupu (agave, javorový)špetka chillipepřsůl1/4 čl tymiánu1/4 čl oregána1/4 čl mleté papriky1/4 hrnku olivového oleje2 celozrnné housky1/2 rajčete2 listy salátu4 kolečka papriky2 PL tofunézy2 PL kečupu nebo sweet chilli omáčkyK podávání libovolněZeleninový salát (ten je povinný :-))Hranolky (upečené v troubě)tofunézakečupsweet chilli omáčkaOdstraníme žampiónům nohu, smícháme všechny ingredience na marinádu a žampiony jí potřeme a namočíme spodkem klobouku dolů, aby ji co nejlépe nasály. Dáme do lednice, nejlépe přes noc (nebo ráno, pokud budou burgery k večeři).Žampiony pečeme na grilovací pánvi na mírný stupeň, aby se nepřipalovaly, asi 30 minut do změknutí či v troubě pod grilem asi 20 minut. Housky přepůlíme a z vnitřní rozkrojené strany opečeme do lehce křupava na suché pánvi. Jednu stranu potřeme tofunézou, druhou kečupem nebo sweet chilli omáčkou. vložíme salát, papriku, kolečka rajčete a grilované portobello. Přiklopíme. Ihned podáváme s hromadou čerstvého zeleninového salátu a bramborovými hranolkami pečenými v troubě (nemusí být). Nechte si chutnat 😉Původní recept je z veganotic.blogspot.cz ZDE.