Brokolicové placičky s cizrnovou pomazánkou

Kdo má rád brokolici jako já, určitě si pochutná. Když placičky zkombinujete s cizrnovou pomazánkou, budete mít vyvážené a syté jídlo. Přidejte ještě zeleninový salát a máte skutečné hody. Placičky jsou jednoduché a nahradí Vám pečivo.

2 porce – 8 placiček, příprava 30 minut

Placičky

  • 400g brokolice
  • 8 PL (80g) rýžové mouky
  • sůl

Pomazánka

  • 400g brokolice
  • 200g vařené nebo sterilované cizrny
  • 100g sojového jogurtu
  • 1/2 čl římského kmínu
  • 2 PL lahůdkového droždí
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • sůl​
  • rajský protlak
  • zeleninový salát, kysané zelí nebo okurky jako příloha

Brokolici uvaříme v páře doměkka. Dáme do misky, rozmačkáme šťouchadlem na brambory nebo vidličkou a přidáme sůl a mouku. Propracujeme rukama. Pánev s nepřilnavým povrchem rozehřejeme a lehce potřeme oleje. Nabíráme po částech těsto, utvoříme kuličky a položíme na pánev. Přímo na pánvi vytvarujeme na tenké placičky. Pečeme asi 5 minut, dokud nebudou držet pohromadě a zespoda by měly být zlatavé. Otočíme a ještě asi 5 minut pečeme z druhé strany.

Mezitím, co se pečou placičky, připravíme si pomazánku. Dáme do misky všechny ingredience a umixujeme dohladka tyčovým mixérem.Placičky podáváme ještě teplé, potřené pomazánkou, ozdobené rajským protlakem a pokud máte rádi i kolečky cibule.

Nutriční hodnoty – 1 ks (placičky)

Energetická hodnota Kj / Kcal

Bílkoviny (g) 

Sacharidy (g)

Tuky (g)

215 / 51

2,4

10

0

Nutriční hodnoty – 100g (cizrnová pomazánka)

Energetická hodnota Kj / Kcal

Bílkoviny (g) 

Sacharidy (g)

Tuky (g)

420 / 100

6,6

13

2,7

O autorovi

Kateřina Blažčíková

Katy se stravuje rostlinnou stravou od roku 2012 a rozhodla se tak ze zdravotních i etických důvodů. Zdravá strava a sport jsou od 16 let jejím velkým koníčkem. Nejvíce propadla fitness a vzhlédla se v osvalené atletické ženské postavě. Byla pro ni tedy výzva zjistit, zda bude možné na rostlinné stravě budovat svalovou hmotu a závodit v kategorii bikini fitness. Podařilo se jí to díky vzdělání a tvrdé dřině a nyní předává svoje zkušenost a znalosti dál formou on-line koučinku, ale také články, youtube videi a příspěvky na sociálních sítích.


  • >