Vánoční pudink s jablíčky

Míváte při štědrovečerní večeři tradici dezertu? Pokud ne, zkuste rodině navrhnout! Tento vánoční pudink krásně završí váš večer a alespoň vás donutí si na něj nechat v bříšku místo a nebudete mít potřebu se přejíst bramborovým salátem. A navíc dezert je vždy a good idea, no ne?

vanocni-pudink-s-jablicky-a-skorici

Ingredience na 1 porci

vanocni-pudink-s-jablicky-a-skorici-jablka-a-ozdoby

Jablko oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Dáme do kastrůlku s 50 ml vody, zasypeme skořicí a přidáme citronovou kůru. V druhé misce smícháme solamyl s proteinem a 100 ml vody. Jablka asi 5 min. podusíme a přidáme druhou směs se solamylem. Na mírném plameni vaříme ještě asi 2 min. Dosladíme stévií. Servírujeme s granolou ať už v teplé, nebo studené verzi.

Tip: Pokud jste se za podzim jablíček přejedli, s hruškou uděláte stejnou parádu.

vanocni-pudink-s-jablicky-a-skorici-detail

Nutriční hodnoty – na 1 porci (bez granoly)

Energetická hodnota (kcal)

Bílkoviny (g) 

Sacharidy (g)

Tuky (g)

114

11

16

0,6

O autorovi

    Amálie Foltýnová

    Amy byla od malička vedena ke sportu a pohybu a časem si našla vášeň také ke zdravé stravě. Samozřejmě nic nebylo ze dne na den. Ke správně vybalancovanému zdravému stylu vedla dlouhá cesta, ale teď je nedílnou součástí jejího života. Krom fitka nebo domácího posilování miluje jógu, dlouhé procházky a péči o tělo jak fyzicky, tak psychicky. A co má úplně nejraději? Plný talíř barev vyvážené stravy a spokojeného bříška k tomu!


    >