Vánoční ořechový koňak

S aromatickou chutí rumu má spojeno Vánoce hodně lidí. Zvláště si pak asi vzpomenete na domácí vaječný koňak. Ale ani jako vegani si po něm nemusíte stýskat! Připravila jsem pro Vás recepturu na náš Blažčíkovský vánoční ořechový koňak – bez vajec, bez mléka. Ta chuť je ale neodolatelná! Náklady na suroviny jsou trochu vyšší, ale vzhledem k tomu, že se jedná o sváteční záležitost to jistě jednou do roka oželíte.

0,75l, příprava 30 minut

V 1dl mléka rozmícháte kukuřičný škrob, zbytek přivedete k varu a necháte rozpustit vanilkový cukr. Za stálého míchaní vlijete mléko se škrobem a 3 minuty povaříte do zhoustnutí. Poté kastrol přikryjte potravinovou fólií, aby se nevytvořil škraloup. Nechte vychladnout. Všechny zbylé ingredience dejte do hluboké mísy a přidejte vychladlý pudink. Šlehačem 2 minuty šlehejte, dokud nezískáte krémovou konzistenci. Rumu nebo likéru můžete přidat celkové o dost víc jako se dává do klasického vaječňáku. Já ho dávám spíše na ovonění. Nechte v ledničce dobře vychladit a pak si ho dopřávejte v malých sladkých doušcích večer u krbu v příjemné společnosti.

2 komentářů

Zanechte komentář: