Ovesné kokosky

Kokosky jsem vždycky milovala. Bývalo to to klasické cukroví, které se jedlo nejen na Vánoce – kokos, vejce, cukr. Takže nic moc zdravého, že? A to bych nebyla já, kdybych si ke svému oblíbenému pamlsku nenašla zdravého dvojníka 😉 Tady ho máme!

16 kousku, příprava 15 minut, pečení 10 minut

Ovesné vločky nameleme na mouku. Můžete použít klasický sekáček nebo stolní mixér. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Ovesnou mouku promícháme s vanilkou a kokosem. V kastrůlku rozehřejeme kokosový olej, přidáme med a mandlové máslo. Rozšleháme metličkou. Předem varuji. Nepokoušejte se tuto lepkavou tekutinu ochutnávat! Můžete se také stát, že recept vůbec nedokončíte. Já se teda držela, ale měla jsem namále. Chutná to fakt božsky! No nic, tekutou směs přilijeme k sypké a dobře promícháme.

Kokosky můžete formovat libovolně. Já jsem použila mističku na vajíčka, kterou jsem vypláchla studenou vodou. Vždycky jsem ji napěchovala směsí a opatně vyndala. Vznikl mi takový kopeček připomínající piškot.

Kokosky skládejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v troubě 10 minut. Poté nechte vychladnout. Můžete je uchovávat v lednici, ale vydrží i při pokojové teplotě. Z lednice budou tuhé. Při pokojové teplotě krásně změknout. Je to dané tuhnutím kokosového oleje. Tak si na Vánoce krásně zamlsejte 😉

Nutriční hodnoty – 1 ks 

Energetická hodnota Kj / Kcal

Bílkoviny (g) 

Sacharidy (g)

Tuky (g)

500 / 119

1,9

10

7,9

4 komentářů

Zanechte komentář: