Nepečené cukroví

Tohle cukroví Vám ušetří čas, těžké trávení a nerozlítí ani hladinu cukru v krvi. Je ze samých zdravých a kvalitních ingrediencí, které si díky vynechání tepelné úpravy zachovávají všechny své nutriční kvality a uspokojí i ten nejmlsnější jazýček.

3x 30ks, příprava 75 minut, tuhnutí 1 hodina

Kávové kuličky s oříškem​

  • 20 g žitná káva
  • 50g datlí
  • 40g javorového sirupu
  • 50g kakaového másla
  • 140g mandlí

Citrónovo-kokosová srdíčka

  • 210g kešu
  • 210g kokos
  • 4 PL citrónové šťávy
  • 1 PL citrónové kůry
  • 6 PL agávový sirup
  • 1 čl vanilky
  • 50ml kokosového oleje

Ultra-kakaové knoflíčky

  • 150g kakaa
  • 60g kakaového másla
  • 70g kokosového oleje
  • 2 PL oříškového likéru
  • 70g lískových oříšků
  • 35g kešu
  • 185g agáve sirupu
  • 1malá čl vanilky

Postup je u všech druhů téměř stejný a velice jednoduchý. Ořechy namočíte na 2 hodiny do vody, poté slijete, osušíte a pomelete na jemno. Kokosový olej a kakaové máslo rozpustíte ve vodní lázni a všechny ingredience smícháte ve velké míse. Důležité je dobré propracování, nejlépe robotem s hnětacími háky. U kakaové směsi jsem to ještě prohnala tyčovým mixérem, aby byla opravdu hladká a jemná. Připravené těsto dáte odležet minimálně na hodinu do ledničky, anebo přes noc. Při samotném tvarování cukrový odebíráte hmotu lžičkou a tvarujete do požadovaného tvaru. U kávových kuliček dovnitř schováte lískový oříšek, citrónovo-kokosová srdíčka vytvarujete napěchováním do vykrajovátka ve tvaru srdce a kakaové knoflíčky vytvarujete do kuličky, lehce zploštíte, obalíte v kakau a vtlačíte mandli. Uchovávejte v lednici v uzavřené dóze a vyndejte až těsně před podáváním. Zabodujete i u rohlíčkových a lineckých zatvrzelců.

1 Komentář

Zanechte komentář: