Křupavá papriková cizrna

S vínem roste chuť. Máte to také tak? Já když si dám skleničku, hned bych k tomu něco mlsala. Musím se přiznat, že zbožňuju chipsy, slané oříšky a všechny tyhle křupavé slané dobroty. Našla jsem si už ale takové zdravé alternativy, abych z toho nemusela mít výčitky. Například zeleninové chipsy a nebo právě tuhle křupavou cizrnu s paprikovou příchutí. Snadná, levná, vynikající a ještě zdravá! Juchůů!!

1 střední miska, příprava 3 minuty, pečení 30 minut

  • 1 plechovka cizrny
  • 1/2 čl soli
  • 1 čl sladké papriky
  • 2 PL oleje (já použila kokosový)​

Cizrnu propláchneme a důkladně vysušte papírovými utěrkami. Opravdu do sucha. Promíchejte se zbylými ingrediencemi, aby se všechny kuličky dobře obalily. Rozprostřete cizrnu na plech vyložený pečícím papírem a šupněte do trouby rozpálené na 220 stupňů. Občas jí trochu promíchejte. Až bude zlatavá, vyndejte jí a přendejte do misky. Můžete ji podávat hned ještě teplou, ale chutná bude i po vychladnutí.

Nutriční hodnoty – 100 g

Energetická hodnota Kj / Kcal

Bílkoviny (g) 

Sacharidy (g)

Tuky (g)

1579 / 375

12,5

33

19

2 komentářů

Zanechte komentář: