Křupavá papriková cizrna

S vínem roste chuť. Máte to také tak? Já když si dám skleničku, hned bych k tomu něco mlsala. Musím se přiznat, že zbožňuju chipsy, slané oříšky a všechny tyhle křupavé slané dobroty. Našla jsem si už ale takové zdravé alternativy, abych z toho nemusela mít výčitky. Například zeleninové chipsy a nebo právě tuhle křupavou cizrnu s paprikovou příchutí. Snadná, levná, vynikající a ještě zdravá! Juchůů!!

1 střední miska, příprava 3 minuty, pečení 30 minut

  • 1 plechovka cizrny
  • 1/2 čl soli
  • 1 čl sladké papriky
  • 2 PL oleje (já použila kokosový)​

Cizrnu propláchneme a důkladně vysušte papírovými utěrkami. Opravdu do sucha. Promíchejte se zbylými ingrediencemi, aby se všechny kuličky dobře obalily. Rozprostřete cizrnu na plech vyložený pečícím papírem a šupněte do trouby rozpálené na 220 stupňů. Občas jí trochu promíchejte. Až bude zlatavá, vyndejte jí a přendejte do misky. Můžete ji podávat hned ještě teplou, ale chutná bude i po vychladnutí.

Nutriční hodnoty – 100 g

Energetická hodnota Kj / Kcal

Bílkoviny (g) 

Sacharidy (g)

Tuky (g)

1579 / 375

12,5

33

19

O autorovi

Kateřina Blažčíková

Katy se stravuje rostlinnou stravou od roku 2012 a rozhodla se tak ze zdravotních i etických důvodů. Zdravá strava a sport jsou od 16 let jejím velkým koníčkem. Nejvíce propadla fitness a vzhlédla se v osvalené atletické ženské postavě. Byla pro ni tedy výzva zjistit, zda bude možné na rostlinné stravě budovat svalovou hmotu a závodit v kategorii bikini fitness. Podařilo se jí to díky vzdělání a tvrdé dřině a nyní předává svoje zkušenost a znalosti dál formou on-line koučinku, ale také články, youtube videi a příspěvky na sociálních sítích.

  • Merry napsal:

    Plechovku? To znamená naloženou cizrnu ?Já viděla jen cizrnu v pytlíku.

  • Martina Z. napsal:

    cizrna byla výborná ještě teplá. když vychladla, tak byla trochu tvrdší, ale i tak to bylo výborné


  • >