Čokoládové proteinové tyčinky

S touhle tyčinkou dokonale doplníte všechny potřebné živiny a energii po tréninku. Nebo si ji vezměte jako svačinku do práce na zahnání hladu. Pokud jste do teď měli problém s odoláváním nezdravým sladkostem, až ochutnáte tyhle tyčinky, rázem Vás to přejde. Je to něco mezi Deli a Margot, ale mnohonásobně chutnější! A o nutričních hodnotách nemluvě. A co je nejlepší? Jsou naprosto snadné!

5 tyčinek, příprava 10 minut, tuhnutí 40 minut

Všechny ingredience kromě čokolády, sirupu a mléka rozdrťte v mixéru (používám sekáček s otočným nožem) na jemnou moučku. Poté přidejte mléko, sirup a nechte v mixéru dobře promísit. Ve vodní lázni si rozehřejte čokoládu v úzkém hrnku. Nespotřebujete jí určitě celou, ale je třeba aby jí bylo víc, aby se daly tyčinky dobře namočit. Než se čokoláda rozehřeje, rozdělte si směs na pět dílů (mně to vyšlo po 40g) a dobře každou propracujte rukama. Pokud by Vám směs nedržela po hromadě a drolila se, je třeba přidat ještě trochu mléka. Ale opatrně, maximálně po lžičkách! Vytvarujte tyčinky a připravte si plát alobalu na rovný talíř nebo menší prkýnko. Každou tyčinku namočte do půlky do čokolády a nechte okapat. Pak ji opatrně položte na alobal a opakujte se všemi dalšími kusy. Následně celý talíř přendejte do mrazáku, kde jste si udělali předem místo. Tam je nechte ztuhnout 20 minut. Pokud nemáte možnost dát je tuhnout do mrazáku, použijte ledničku a nechte tuhnout hodinu. Zbylou čokoládu udržujte v teple, aby neztuhla. Poté tyčinky vyndejte a znovu je namočte do čokolády, tentokrát z druhé neobalené strany a vraťte na alobal a do mrazáku na dalších 20 minut. Po ztuhnutí čokolády je rovnou můžete baštit a nebo uchovávejte v ledničce, vydrží tam až 2 týdny. Ale pravděpodobně se toho nedočkají 🙂

Nutriční hodnoty – 1 ks

Energetická hodnota Kj / Kcal

Bílkoviny (g) 

Sacharidy (g)

Tuky (g)

767 / 183

11

15

10

8 komentářů

Zanechte komentář: