Svačinová cinnamon roll se sladkou polevou

Největší problém při plném plechu skořicových rolek je udržet se a nesníst celý plech najednou. Tuto jednoporcovku si ale asi natolik oblíbíte, že vám jen jedna stačit nebude! Skořicové rolce nikdo nedokáže říct ne, tak proč si je neudělat ještě ve zdravější verzi? Na chuti to nepoznáte, přísahám! Rozvoní celý dům a možná i sousedi budou chtít ochutnat.

cinnamon-roll-se-sladkou-polevou

Ingredience na 1 porci

Na rolku

Na krém

svacinova-cinnamon-roll-se-sladkou-polevou

V jedné misce smícháme mouku, prášek do pečiva a skořici. Ve druhé misce olej, sirup, mléko a pár kapek flavdrops. Obě misky smícháme dohromady a prohněteme těsto. Pokud se nám lepí, přidáme trochu mouky. Vyválíme dlouhý, asi 5 cm široký pás. Naneseme na něj borůvky a ořechové máslo. Stočíme těsto do rolky. Posypeme kokosovým cukrem. Můžeme vložit například do formy na muffiny a pečeme asi 15 minut při 200 stupních. Na krém vyšleháme hedvábné tofu s kapkou citronu a proteinem.

TIP: Pokud chcete obměnu náplně, můžete použít například marmeládu nebo zvolit náplň ze skořice a sirupu. A co třeba maková náplň!?

svacinova-skoricova-rolka-se-sladkou-polevou

Nutriční hodnoty – na 1 rolku s krémem

Energetická hodnota kcal

Bílkoviny (g) 

Sacharidy (g)

Tuky (g)

331

19

33

12

O autorovi

    Amálie Foltýnová

    Amy byla od malička vedena ke sportu a pohybu a časem si našla vášeň také ke zdravé stravě. Samozřejmě nic nebylo ze dne na den. Ke správně vybalancovanému zdravému stylu vedla dlouhá cesta, ale teď je nedílnou součástí jejího života. Krom fitka nebo domácího posilování miluje jógu, dlouhé procházky a péči o tělo jak fyzicky, tak psychicky. A co má úplně nejraději? Plný talíř barev vyvážené stravy a spokojeného bříška k tomu!


    >