Špaldový štrůdl

Období podzimu je pomalu ale jistě tady a já to naprosto miluju! Začínají se zbarvovat listy, dozrávat kaštany a dýně a hrušně s jabloněmi jsou obsypané ovocem!

Jablíčka jsou jedny z mých nejoblíbenějších druhů ovoce, které bych mohla jíst celoročně; mohla bych vydat nějakou jablečnou kuchařku, protože je jsem vážně schopná dát všude. A i dnes tady pro vás mám jeden jablečný superdobrý recept!

spaldovy-strudl

Ingredience na 1 štrůdl (12 kousků)

Na těsto:

Na náplň:

Na pomazání:

spaldovy-strudl-s-jablky

V misce jsem smíchala mouku, protein, cukr, prášek do pečiva, sodu a do sypké směsi pomalu vmíchávala jogurt. Těsto jsem pořádně prohnětla rukama, zapracovala do koule a v misce dala stranou na teplejší místo uležet.

Mezitím jsem si připravila jablečnou náplň. Jablka jsem nastrouhala na hrubém struhadle a smíchala se sirupem, skořicí a nasekanými oříšky a sušeným ovocem.

Těsto jsem vyválela do čtverce tlustého asi 3-4 mm (kdyby se těsto lepilo k podložce, stačí trochu pomoučit).

Na vyválené těsto jsem do širší nudle blíž k jednomu okraji rozprostřela jablečnou směs.

Zamotání: Nejdříve jsem ohla boční kraje a poté co nejpevněji zamotala celý štrůdl.

Spoje jsem přimáčkla a podélný spoj jsem tak 3 cm od sebe vždy jemně propíchla vidličkou (ne úplně).

Štrůdl jsem pomazala 1/2 směsi z cukru a vody a dala péct na 175°C na cca 25-30 minut. Chvilku před dopečením jsem ho pomazala zbytkem cukrové směsi.

Nechala jsem ho vychladnout a dobrou chuť!

Nutriční hodnoty – na 1 porci (1/12)

Energetická hodnota (kcal)

Bílkoviny (g) 

Sacharidy (g)

Tuky (g)

115

4,1

20

1,8

O autorovi

    Eliška Lossmannová

    https://www.instagram.com/_with.ella/


    >