Proteinová placička

Když jsem v rýsovací dietě a musím si hlídat příjem sacharidů, je to na rostlinné stravě trochu těžší. Ale ne nemožné! S trochou kreativity se dají vymýšlet báječná jídla! Mojí nejčastější "bezsacharidovou" snídaní je sladký tofu tvaroh. I když má mnoho oblíbených obměn jako je karobová, kávová, vanilková, jahodová, atd., stejně ho nechci jíst každý den.

No a tak jsem si vymyslela nového mazlíka 😉 Tahle proteinová placička je něco mezi palačinkou, lívancem a… no nedá se to specifikovat 🙂 Já krásně měkká a nadýchaná! Pojďme na ní!

Porce 1, příprava 3 minuty, vaření 20 minut

  • ovoce, sojový jogurt, skořice

Je to brnkačka. Smíchejte první čtyři ingredience v misce. V 50 ml vody rozmíchejte mandlové máslo a stevii a přilijte k suché směsi. Důkladně promíchejte a prohněťte. Je to taková hezky měkká hmota.

Připravte si plát alobalu, na který dejte těsto a rozprostřete ho na placku tenkou asi 0,5 cm. Okraje alobalu přeložte, aby byla celý placka zabalená. Balíček dejte do hrnce na páru a pod pokličkou vařte 15 minut. Proč vaříme? Pšeničná bílkovina se musí důkladně tepelně zpracovat, aby byla dobře stravitelná.

Tak, teď opatrně balíček rozbalte a placku dejte na roztopenou pánev zlehka potřenou olejem (třeba kokosovým). A opečte jen tak trošku, aby se udělaly zlaté flíčky.

Teď už fešandu jen šupněte na talíř a obložte, čím máte rádi. Doporučuji jogurt rozmíchaný s kakaem, jahody, kiwi a skořici. Jak vidíte na obrázku. Určitě i jiné ovoce bude dobré, ale tohle chutnalo prostě famózně!

Nutriční hodnoty – 1 porce bez oblohy

Energetická hodnota Kj / Kcal

Bílkoviny (g) 

Sacharidy (g)

Tuky (g)

1000 / 238

23,8

18

8

1 Komentář

Zanechte komentář: