Maková rýže s meruňkami

Není to jen tak, že fitness sportovci a sportovkyně jedí ve velkém rýži jako zdroj komplexních sacharidů. Právě rýže je totiž velice kvalitní zdroj postupně se uvolňující energie s téměř nulovým množstvím tuku. Nejlepší je celozrnná, známa pod názvem natural. Připravit ji můžete na miliony způsobů a vždycky si skvěle pochutnáte. Vyzkoušejte tento recept na zdravou snídani, která Vám dodá dostatek energie a příjemně zasytí na dlouhou dobu. Tahle výborná kombinace uspokojí Vaše touhy po sladkém a zároveň Vám pomůže spalovat tuky.

Porce 1, příprava 1 hodina včetně vaření

Rýži dáme do hrnce nebo rýžovaru společně s vodou, mlékem a stevií. Vaříme ji na mírném plameni, dokud se pod pokličkou neodpaří všechna voda. Asi 45 minut. Poté ji necháme ještě 15 minut "dojít". Přimícháme mák, rozinky, nakrájené ovoce, dosladíme dle chuti a podáváme.

Nutriční hodnoty – 1 porce

Energetická hodnota Kj / Kcal

Bílkoviny (g) 

Sacharidy (g)

Tuky (g)

1624 / 386,6

9

73,2

6,5

O autorovi

Kateřina Blažčíková

Katy se stravuje rostlinnou stravou od roku 2012 a rozhodla se tak ze zdravotních i etických důvodů. Zdravá strava a sport jsou od 16 let jejím velkým koníčkem. Nejvíce propadla fitness a vzhlédla se v osvalené atletické ženské postavě. Byla pro ni tedy výzva zjistit, zda bude možné na rostlinné stravě budovat svalovou hmotu a závodit v kategorii bikini fitness. Podařilo se jí to díky vzdělání a tvrdé dřině a nyní předává svoje zkušenost a znalosti dál formou on-line koučinku, ale také články, youtube videi a příspěvky na sociálních sítích.