Není to jen tak, že fitness sportovci a sportovkyně jedí ve velkém rýži jako zdroj komplexních sacharidů. Právě rýže je totiž velice kvalitní zdroj postupně se uvolňující energie s téměř nulovým množstvím tuku. Nejlepší je celozrnná, známa pod názvem natural. Připravit ji můžete na miliony způsobů a vždycky si skvěle pochutnáte. Vyzkoušejte tento recept na zdravou snídani, která Vám dodá dostatek energie a příjemně zasytí na dlouhou dobu. Tahle výborná kombinace uspokojí Vaše touhy po sladkém a zároveň Vám pomůže spalovat tuky.
Porce 1, příprava 1 hodina včetně vaření
- 60g rýže natural
- 100ml mandlového mléka
- 150ml vody
- 1 PL máku
- 1 meruňka
- 1/2 banánu
- 1 PL rozinek
- stevie dle chuti
Rýži dáme do hrnce nebo rýžovaru společně s vodou, mlékem a stevií. Vaříme ji na mírném plameni, dokud se pod pokličkou neodpaří všechna voda. Asi 45 minut. Poté ji necháme ještě 15 minut "dojít". Přimícháme mák, rozinky, nakrájené ovoce, dosladíme dle chuti a podáváme.
Nutriční hodnoty – 1 porce | |||
---|---|---|---|
Energetická hodnota Kj / Kcal | Bílkoviny (g) | Sacharidy (g) | Tuky (g) |
1624 / 386,6 | 9 | 73,2 | 6,5 |
Všimla jsem si, že obiloviny kombinujete s ovocem, složité a jednoduché cukry jsou zátěží pro trávení.
Existuje mnoho názorů, co se týče kombinací potravin. Mě osobně tahle kombinace zle nedělá. Musí si vyzkoušet každý sám na sobě.