Kukuřičná a rýžová kaše

Někdo má rád k snídani osvěžující ovocný koktejl. Já jsem zase z těch, kterým udělá nejlépe něco teplého a lehkého do žaludku. Proto jsou obilné kaše ve všech obměnách mým nejčastějším prvním jídlem dne. Navíc díky vláknině a složeným sacharidům jsem nasycená na celé dopoledne a mám tak dost energie na trénink, který právě nejčastěji absolvuji dopoledne. Zároveň je taková snídaně lehká, takže ani nemáte těžký žaludek a neunaví Vás trávení. Hodně jsem si oblíbila instantní obilné kaše, které se připraví snadno a rychle. Však to znáte, ve všední den ráno není nikdy času nazbyt. Zde je pár tipů na tuto výbornou snídaňovou kaši. Rýžová a kukuřičná jsou mé nejoblíbenější.

Porce 1, příprava 8 minut

Různé možnosti na dochucení

  • čerstvé ovoce (borůvky, jahody, banány)
  • koření (vanilka, skořice, kakao, karob)
  • sladidlo (stevie, agávový, javorový či datlový sirup)
  • Semínka, oříšky (kokos, konopná semínka, vlašské ořechy, mandle)
  • Hořká čokoláda
  • Protein Blend Sunwarrior – částečně nahraďte suchou směs na kaši​

Mé oblíbené kombinace

  • Kukuřičná kaše 40g + 1/2 čoko protein blendu + rýžové mléko + 1 PL nasekaných vlašských ořechu + karob + 1 PL datlového sirupu
  • Rýžová kaše 40g + 1/2 vanil protein blendu + mandlové mléko + 2 nakrájené jahody + 1 čl konopných semínek + skořice, kakao + 1 PL agáve sirupu
  • Rýžová kaše 50g + ovesné mléko + 1 čtvereček hořké čokolády + 1/2 banánu + 1čl kokosu + 1PL javorového sirupu​

Příprava je velice jednoduchá. Do mističky si připravíte suchou směs na kaši, v kastrůlku přivedete k varu mléko s vodou. Tekutinu už rovnou oslazuji stevií. Poté nalijeme do misky, promícháme metličkou a na minutu přiklopíme talířkem. A teď můžete popustit uzdu svých chutí a fantazie a dochutit a dozdobit si horkou kaši podle libosti. Já na doslazení většinou použiji tekutý sirup a pak už nemusím přidávat tuk. Ale pokud si s linií neděláte starosti, můžete kaši dosladit třeba třtinovým nebo kokosovým cukrem a pokapat oříškovým olejem (lískový, mandlový, kokosový). A s chutí do toho! Dobrou chuť 🙂

O autorovi

Kateřina Blažčíková

Katy se stravuje rostlinnou stravou od roku 2012 a rozhodla se tak ze zdravotních i etických důvodů. Zdravá strava a sport jsou od 16 let jejím velkým koníčkem. Nejvíce propadla fitness a vzhlédla se v osvalené atletické ženské postavě. Byla pro ni tedy výzva zjistit, zda bude možné na rostlinné stravě budovat svalovou hmotu a závodit v kategorii bikini fitness. Podařilo se jí to díky vzdělání a tvrdé dřině a nyní předává svoje zkušenost a znalosti dál formou on-line koučinku, ale také články, youtube videi a příspěvky na sociálních sítích.


>