Jablečné knedlíčky

Jednodušší už to opravdu nebude. Vymýšlíte, jak byste uspokojili hladové krky po ránu, a přitom si mohli trochu pospat? Udělejte dětem tyhle knedlíčky z rýžové mouky a jablek s medem a skořicí. Budete je mít hotové než vstanou z postele a vyčistí si zuby. Navíc jim i sobě dopřejete zdravou snídani bez tuku.

1-2 porce, příprava 10 minut

  • 175g nastrouhaného jablka
  • 100g polohrubé rýžové mouky
  • 1 PL lněného semínka​
  • med, skořice

Natrouhaná jablíčka promíchejte rukama s moukou, namletým lněným semínkem a tvořte kuličky velké asi jako když spojíte ukazováček s palcem. Z uvedeného množství Vám jich vyjde cca 10ks. Vložte je opatrně do vroucí vody, čekejte až vyplavou a pak vařte ještě 2 minuty. Vyndejte je děravou naběračkou, nechte okapat a podávejte na talíře polité medem a posypané skořicí. Můžete použít také kakao, sušený rostlinný nápoj, mleté ořechy nebo mák

Nutriční hodnoty – 1 knedlíček (bez posypky a sladidla)

Energetická hodnota Kj / Kcal

Bílkoviny (g) 

Sacharidy (g)

Tuky (g)

187 / 44,5

1

10

0

O autorovi

Kateřina Blažčíková

Katy se stravuje rostlinnou stravou od roku 2012 a rozhodla se tak ze zdravotních i etických důvodů. Zdravá strava a sport jsou od 16 let jejím velkým koníčkem. Nejvíce propadla fitness a vzhlédla se v osvalené atletické ženské postavě. Byla pro ni tedy výzva zjistit, zda bude možné na rostlinné stravě budovat svalovou hmotu a závodit v kategorii bikini fitness. Podařilo se jí to díky vzdělání a tvrdé dřině a nyní předává svoje zkušenost a znalosti dál formou on-line koučinku, ale také články, youtube videi a příspěvky na sociálních sítích.