Semínkový bagel s bylinkovou pomazánkou

Pečivo se do diet může zdát jako problémové, ale každý ho má rád, no ne? Proto dnes sáhneme po směsi plné semínek a hlavně s minimem sacharidů. Zato bílkovin doplníme dostatečnou dávku a to také díky lahodné pomazánce, která bude vonět po bylinkách. Tyhle bagely si prostě zamilujete a zasytí vás více než klasické pečivo!

seminkovy-bagel-s-bylinkovou-pomazankou

Ingredience na 1 porci

Na pomazánku

Směs na chleba smísíme dle návodu a po nakynutí vytvoříme bagely a upečeme.

Tofu a droždí společně rozmixujeme a dle konzistence přidáme mléko. Dále už dle chuti přidáme hořčici, bylinkovou sůl, balsamico a citronovou šťávu. Důležité je ochutnávat, abychom se trefili do naší chuti. Pak už společně servírujeme s bagelem, pažitkou a nezapomeneme na dávku vlákniny, kterou najdeme v zelenině!

seminkovy-bagel-s-bylinkovou-pomazankou-se-salatem-a-rajcaty

Nutriční hodnoty – na 1 porci pomazánky s bagelem (po upečení 120 g)

Energetická hodnota kcal

Bílkoviny (g) 

Sacharidy (g)

Tuky (g)

391

40

8

20

O autorovi

    Amálie Foltýnová

    Amy byla od malička vedena ke sportu a pohybu a časem si našla vášeň také ke zdravé stravě. Samozřejmě nic nebylo ze dne na den. Ke správně vybalancovanému zdravému stylu vedla dlouhá cesta, ale teď je nedílnou součástí jejího života. Krom fitka nebo domácího posilování miluje jógu, dlouhé procházky a péči o tělo jak fyzicky, tak psychicky. A co má úplně nejraději? Plný talíř barev vyvážené stravy a spokojeného bříška k tomu!


    >