Tofu pomazánka

Také často bloumáte nad tím, čím si namazat chleba k svačině? Tuhle pomazánku si jistě zamilujete. Je velice variabilní a můžete jí připravit pokaždé jinak dle svojí fantazie. Chutí a konzistencí připomíná něco mezi tvarohovým a smetanovým sýrem. U nás je velmi oblíbená. Skvěle se hodí na chlebíčky, nebo jednohubky na pohoštění k příležitosti jakékoli oslavy nebo párty. Také jistě oceníte, že je rychlá, jednoduchá a nevyžaduje žádnou předchozí přípravu.

Porce 3-4, příprava 10 minut

Základ

  • 1 balení tofu natural
  • 4 PL oleje (slunečnicový, olivový nebo řepkový)
  • 5 PL lahůdkového droždí
  • 1 rovná čl soli
  • 40ml vody​

Budapešťská (základ +)

  • 1/4 šálku na jemno pokrájené sterilované papriky
  • 1 rovná čl mleté sladké papriky
  • 1/2 malé cibule nasekané na jemno​

Bylinková s česnekem (základ +)

  • 1/4 hrnku čerstvých bylinek (pažitka, petrželka, bazalka) nebo 2 čl sušených
  • 1-2 stroužky prolisovaného česneku​

Lahůdková (základ +)

  • 2 čl zeleninového koření (vynechat sůl v základu)
  • 1 malá jarní cibulka nasekaná na jemno​

Určitě ale zkoušejte nové kombinace, zde uvádím moje oblíbené. Také do základu můžete přidat více vody, aby jste dosáhli jemnější konzistence. Servírujte buďto namazané na krajíc chleba společně s čerstvou zeleninou nebo salátem, nebo na kousky pečiva ozdobené zeleninou a petrželkou jako jednohubky. Dobře můžete pomazánky uplatnit při pohoštění také tak, že si uděláte větší množství základu, který rozdělíte na více částí a každou dochutíte jinak. Ty potom dáte do mističek na stůl a na další talíře naskládáte barevnou čerstvou zeleninu a různé druhy nakrájeného pečiva. Moc hezky to vypadá a ještě lépe chutná. Všechny budou pryč, dřív než řeknete švec 🙂 Mám to už sama otestované.

​Pokud chcete ještě více bílkovin, vyzkoušejte na tomto báječném chlebíku plným semínek!

Nutriční hodnoty – 100 g

Energetická hodnota Kj / Kcal

Bílkoviny (g) 

Sacharidy (g)

Tuky (g)

556 / 132

14

6

7

12 komentářů

Zanechte komentář: