Mořský salát z cizrny

Lehký salátek, který se skvěle hodí k celozrnnému pečivu a čerstvé zelenině. Poslouží Vám jako svačinka na cesty. Výborně také chutná jako náplň do tortil, nebo slaných palačinek. Nápadně připomíná tuňáka, takže pokud jste dříve jedli rádi ryby a chutnají Vám mořské řasy, určitě si na něm smlsnete. Dokonce mám odzkoušeno, že i rybím a řasovým odpůrcům tenhle salátek šmakuje 😉 Mořské řasy jsou výborným zdrojem jódu a vápníků. Cizrna je zase bohatá na rostlinné bílkoviny a zdravé komplexní sacharidy.

Porce 2, příprava 10 minut

  • 210g uvařené nebo sterilované cizrny
  • 120g bílého sojového jogurtu
  • 70g mrkve50g řapíkatého celeru
  • 2PL nasekané cibulky
  • 2 PL lahůdkového droždí
  • 2 PL dulse vloček
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • pepř, sůl​

V misce rozmačkáme cizrnu šťouchadlem na brambory, alternativně vidličkou. Přidáme na jemňounko nasekanou cibulku, řapíkatý celer a nakrouhanou mrkev. Přidáme všechny ostatní ingredience a dobře promícháme. Dosolíme a dopepříme dle chuti. Můžeme podávat ihned a nebo necháme odležet v ledničce. Chutě se pak ještě lépe propojí.

Vyzkoušejte i k večeři s bílkovinovým večerním chlebem!​

Nutriční hodnoty – 100 g

Energetická hodnota Kj / Kcal

Bílkoviny (g) 

Sacharidy (g)

Tuky (g)

303 / 72

4

10

1,6

2 komentářů

Zanechte komentář: