Dýňová pomazánka

Jedna z nejlepších pomazánek vůbec. Pro podzim jako stvořená. Ale jelikož dýně dlouho vydrží, můžeme si jí vychutnávat i v zimě. Je dietní, ale zároveň sytá a krémová. A navíc má krásnou barvu 🙂 Chuť a konzistence je hodně ovlivněna tím, jak dobrou dýni máte. Některá je šťavnatá a chuťově výrazná, jiná zase sušší a s menším aroma.

Obrázek vypůjčen od Country Life

Příprava 60 minut (včetně chladnutí), porcí 5

Dýni zbavíme semínek a nakrájíme na měsíčky i se slupkou. Dáme do pekáčku, přidáme lžíci kokosového oleje, mírně posolíme a dobře promícháme. Necháme péct při 150 stupních do změknutí (cca 20 minut), občas promícháme a hlídáme, aby se nám nepřipálila. Upečenou dýni necháme vychladnout a poté jí přendáme do větší misky. Přidáme všechny ingredience kromě semínek a důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem. Pokud nebyla dýně dost šťavnatá, přidáváme po troškách vodu. Ale ne moc, pomazánka by měla být krémová, ne řídká. Dosolíme dle chuti a vmícháme oba druhy semínek. Podáváme s čerstvým celozrnným pečivem. Nejlepší kombinace je s žitným chlebem.A samozřejmě s čerstvou zeleninou. Ať Vám chutná! 😉

4 komentářů

Zanechte komentář: