Čokoládová pomazánka z cizrny

Cizrna je bohatá na vlákninu, zdravé sacharidy, minerály a bílkoviny. Pokud jste jí nepřišli moc na chuť nebo znáte jen indickou pomazánku hummus a nevíte, jak jí v kuchyni využít, mám tu pro vás skvělou inspiraci!

Já mám velmi ráda sladké a taky čokoládu. Ale kdybych jí jedla každý den, moc dohromady by to se snahou o pěknou figuru nešlo 🙂 A tak jsem si našla způsoby, jak si mlsat a přitom jíst vyváženou zdravou stravu. Tahle sladká pomazánka je jedním z nich;-) A myslím, že až ji vyzkoušíte, pochopíte, o čem je řeč.

Báječně se hodí na pufírované chlebíčky nebo k měsíčkům jablka. I vašim dětem rozhodně zachutná a vůbec nemusíte prozrazovat, z čeho je 🙂 Nikdo to totiž nepozná a jen si budou mlaskat.

1-2 porce, příprava 5 minut

Pokud máme cizrnu z plechovky, důkladně jí propláchneme. Dáme všechny ingredience kromě čokolády do hlubší misky a rozmixujeme tyčovým mixérem na hladký krém. Čokoládu nastrouháme nebo nasekáme nahrubo a vmícháme do pomazánky. Natřeme na rýžové chlebíčky nebo podáváme s měsíčky jablka. Dobrou chuť 😉

Zajímavá je také na ovocných rýžových chlebíčcích!

Nutriční hodnoty – 1 porce (celé množství)

Energetická hodnota Kj / Kcal

Bílkoviny (g) 

Sacharidy (g)

Tuky (g)

651 / 343

32

36

6

O autorovi

Kateřina Blažčíková

Katy se stravuje rostlinnou stravou od roku 2012 a rozhodla se tak ze zdravotních i etických důvodů. Zdravá strava a sport jsou od 16 let jejím velkým koníčkem. Nejvíce propadla fitness a vzhlédla se v osvalené atletické ženské postavě. Byla pro ni tedy výzva zjistit, zda bude možné na rostlinné stravě budovat svalovou hmotu a závodit v kategorii bikini fitness. Podařilo se jí to díky vzdělání a tvrdé dřině a nyní předává svoje zkušenost a znalosti dál formou on-line koučinku, ale také články, youtube videi a příspěvky na sociálních sítích.