Pomazánky Svačiny Sdílet 3 Tweet Pin 2 Sdílet 0 Cizrna je bohatá na vlákninu, zdravé sacharidy, minerály a bílkoviny. Pokud jste jí nepřišli moc na chuť nebo znáte jen indickou pomazánku hummus a nevíte, jak jí v kuchyni využít, mám tu pro vás skvělou inspiraci!Já mám velmi ráda sladké a taky čokoládu. Ale kdybych jí jedla každý den, moc dohromady by to se snahou o pěknou figuru nešlo 🙂 A tak jsem si našla způsoby, jak si mlsat a přitom jíst vyváženou zdravou stravu. Tahle sladká pomazánka je jedním z nich;-) A myslím, že až ji vyzkoušíte, pochopíte, o čem je řeč.Báječně se hodí na pufírované chlebíčky nebo k měsíčkům jablka. I vašim dětem rozhodně zachutná a vůbec nemusíte prozrazovat, z čeho je 🙂 Nikdo to totiž nepozná a jen si budou mlaskat. 1-2 porce, příprava 5 minut100g cizrny z plechovky nebo uvařené (dle mého je nejlepší Bonduelle)1 odměrka rýžového čokoládového proteinu Growing naturals50 ml vody (nebo rostlinného mléka)1 lžíce javorového sirupu (nebo čokoládového ZERO sirupu Myprotein nebo čokoládová stévie Zdravýden)2 kostičky hořké čokolády (já používám Villars slazenou stévií) Pokud máme cizrnu z plechovky, důkladně jí propláchneme. Dáme všechny ingredience kromě čokolády do hlubší misky a rozmixujeme tyčovým mixérem na hladký krém. Čokoládu nastrouháme nebo nasekáme nahrubo a vmícháme do pomazánky. Natřeme na rýžové chlebíčky nebo podáváme s měsíčky jablka. Dobrou chuť 😉Zajímavá je také na ovocných rýžových chlebíčcích! Nutriční hodnoty – 1 porce (celé množství) Energetická hodnota Kj / Kcal Bílkoviny (g) Sacharidy (g) Tuky (g) 651 / 343 3236 6