Cizrnový hummus

Výborná řecká pomazánka z cizrny. Jednoduchá a výživná, skvělá k celozrnnému pečivu nebo krekrům. Jen nevím, proč dostala chudák takový název. Trochu jsem recept pozměnila k obrazu svému. Určitě jí vyzkoušejte!

Porce 4-5, příprava 15 minut

  • 2 1/2 hrnku uvařené cizrny
  • 4 čl tahini
  • 3 PL olivového oleje
  • 1/2 čl římského kmínu
  • 1/2 čl směsi koření tzaziky
  • 2 PL lahůdkového droždí
  • 1 čl soli
  • šťáva z 1/2 citrónu​

Všechny uvedené ingredience smíchejte v misce a rozmixujte dohladka tyčovým mixérem. Dochuťte dle potřeby a před podáváním pokapejte olivovým olejem a posypte tzaziky kořením. Doplňte o krekry nebo pečivo a čerstvou zeleninu.

Nutriční hodnoty – 100 g

Energetická hodnota Kj / Kcal

Bílkoviny (g) 

Sacharidy (g)

Tuky (g)

747 / 178

8

14

9

3 komentářů

Zanechte komentář: