Toskánská fazolová polévka

Tahle polévka plná zeleniny a luštěnin skvěle zahřeje a zasytí v chladných podzimních dnech. Pokud si k ní přidáte pečivo, (v našem případě domácí zelný šnek) získáte vydatný hlavní pokrm. Symfonie chutí!

Porce 4, příprava 30 minut

  • 120g suchých fazolí (bílé, červené nebo mix)
  • 50g červené cibule
  • 50g mrkve
  • 1 plechovka sekaných rajčat
  • 50g řapíkatého celeru
  • 1 stroužek česneku
  • hrst čerstvého špenátu
  • 1 čl zeleninového koření
  • 2 bobkové listy
  • špetka tymiánu
  • hrst čerstvé bazalky
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce oleje na smažení
  • 3 lžíce olivového oleje​

Fazole přes noc namočte a poté uvařte do měkka! Ve troše vody poduste na jemno nakrájenou cibuli do změknutí. Mezitím nakrájejte řapíky celeru a mrkev na měsíčky, česnek prolisujte. Přidejte cibuli, jednu lžíci oleje na smažení a lehce pár minut restujte. Zalijte 2 hrnky vody, přidejte koření a zeleninový bujón a krátce povařte do mírného změknutí zeleniny. Přidejte drcená rajčata a ještě chvíli povařte (zelenina by však měla být na skus, ne rozvařená). Vmíchejte nasekaný špenát, bazalku, uvařené fazole a cukr. Podávejte samotné jako předkrm nebo s pečivem jako hlavní jídlo. Dobrou chuť 😉

​Recept inspirovaný z County Lifu. Původní ZDE.

Zanechte komentář: