Toskánská fazolová polévka

Tahle polévka plná zeleniny a luštěnin skvěle zahřeje a zasytí v chladných podzimních dnech. Pokud si k ní přidáte pečivo, (v našem případě domácí zelný šnek) získáte vydatný hlavní pokrm. Symfonie chutí!

toskanska-fazolova-polevka

Porce 4, příprava 30 minut

  • 120g suchých fazolí (bílé, červené nebo mix)
  • 50g červené cibule
  • 50g mrkve
  • 1 plechovka sekaných rajčat
  • 50g řapíkatého celeru
  • 1 stroužek česneku
  • hrst čerstvého špenátu
  • 1 čl zeleninového koření
  • 2 bobkové listy
  • špetka tymiánu
  • hrst čerstvé bazalky
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce oleje na smažení
  • 3 lžíce olivového oleje
toskanska-polevka-s-fazolemi

Fazole přes noc namočte a poté uvařte do měkka! Ve troše vody poduste na jemno nakrájenou cibuli do změknutí. Mezitím nakrájejte řapíky celeru a mrkev na měsíčky, česnek prolisujte. Přidejte cibuli, jednu lžíci oleje na smažení a lehce pár minut restujte. Zalijte 2 hrnky vody, přidejte koření a zeleninový bujón a krátce povařte do mírného změknutí zeleniny. Přidejte drcená rajčata a ještě chvíli povařte (zelenina by však měla být na skus, ne rozvařená). Vmíchejte nasekaný špenát, bazalku, uvařené fazole a cukr. Podávejte samotné jako předkrm nebo s pečivem jako hlavní jídlo. Dobrou chuť 😉

Recept inspirovaný z County Lifu. Původní ZDE.

O autorovi

Kateřina Blažčíková

Katy se stravuje rostlinnou stravou od roku 2012 a rozhodla se tak ze zdravotních i etických důvodů. Zdravá strava a sport jsou od 16 let jejím velkým koníčkem. Nejvíce propadla fitness a vzhlédla se v osvalené atletické ženské postavě. Byla pro ni tedy výzva zjistit, zda bude možné na rostlinné stravě budovat svalovou hmotu a závodit v kategorii bikini fitness. Podařilo se jí to díky vzdělání a tvrdé dřině a nyní předává svoje zkušenost a znalosti dál formou on-line koučinku, ale také články, youtube videi a příspěvky na sociálních sítích.


>