Cibulačka

Máte v zimě obavy z bacilů, kteří se šíří všude kolem? Stačí si dát pořádnou misku téhle cibulové polévky a už si na Vás jen tak nějaký bacil nepřijde! A není nad to, přijít ze zimní procházky a dát si horkou polévku. Zahřeje na těle i na duši a chutná prostě báječně!

Porce 4, příprava 10 minut, vaření 60 minut

  • 3 bílé cibule
  • 3 červené cibue
  • 3 žluté cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 čl šalvěje
  • 1l zeleninového vývaru (1l vody + bujón nebo zeleninové koření)
  • 3 PL lahůdkového droždí
  • 2 čl oleje
  • 4 krajíce (rohlíky) staršího pečiva​

Ve větším hrnci nebo nejlépe wok pánvi rozpálíme olej ve kterém necháme asi dvě minuty provonět prolisovaný česnek se šalvějí. Cibule nakrájíme nebo nakrouháme na plátky, přidáme do pánve, lehce posolíme, popepříme a vaříme pod pokličkou na mírném plameni 30 minut. Hlídáme, aby se nám nepřipalovala, případně mírně zakápneme vodou. Potom odkryjeme poklici a necháme vydusit za občasného míchání ještě 20 minut. Vlijeme vývar povaříme ještě 10 minut na mírném ohni. Mezitím si rozehřejeme troubu, pečivo nakrájíme na kostičky a na plechu vyloženém pečícím papírem upečeme do zlato-křupava. Polévku sundáme z plamene a přimícháme lahůdkové droždí. Podáváme a doprostřed stolu dáme misku s chlebovými krutóny, aby si každý nasypal do polévky dle libosti. Tak si nechte chutnat 😉

O autorovi

Kateřina Blažčíková

Katy se stravuje rostlinnou stravou od roku 2012 a rozhodla se tak ze zdravotních i etických důvodů. Zdravá strava a sport jsou od 16 let jejím velkým koníčkem. Nejvíce propadla fitness a vzhlédla se v osvalené atletické ženské postavě. Byla pro ni tedy výzva zjistit, zda bude možné na rostlinné stravě budovat svalovou hmotu a závodit v kategorii bikini fitness. Podařilo se jí to díky vzdělání a tvrdé dřině a nyní předává svoje zkušenost a znalosti dál formou on-line koučinku, ale také články, youtube videi a příspěvky na sociálních sítích.


>