Ovesný chlebík

Klasické pečivo nejím už hoooodně dlouho. Když už, tak si dám rýžové chlebíčky nebo svátečně žitný kváskový chléb. Teď jsem ale po čase dostala chuť udělat si chlebík a něco na něj. Znáte to, taková ta klasika 🙂 A jelikož miluju ovesné vločky, které si svou všestranností nemůžu vynachválit, rozhodla jsem se, že zkusím udělat chleba z nich. Dost odvážný nápad, ale vyšel na výbornou!

Ovesný chlebík je maximálně jednoduchý a taky levný. Zvládne ho upéct každý a určitě si pochutnáte. Já ho teď budu dělat určitě častěji. Chvála ovesným vločkám 😉 !!

1 bochník, příprava 10 minut, pečení 50 minut

  • ​500g ovesných vloček
  • 500ml vody
  • 1 PL soli
  • 1 PL chlebového koření (kmín, anýz, koriandr)
  • 1 sáček prášku do pečiva

Vločky umeleme v mixéru na mouku. Smícháme s kořením, solí a vodou ve velké míse a zalijeme vodou. Dobře promícháme a necháme odležet. Mezitím si rozehřejeme troubu na 180 stupňů.

Chlebovou formu vyložíme pečícím papírem a vlijeme do ní těsto. Uhladíme povrch stěrkou nebo mokrou lžící.

Formu zakryjeme alobalem, který utěsníme po stranách a pečeme v předehřáté troubě 20 minut. Poté alobal sundáme a pečeme dalších 30 minut.

Bochník necháme zcela vychladnout a pak krájíme na plátky.

Nutriční hodnoty – 100 g

Energetická hodnota Kj / Kcal

Bílkoviny (g) 

Sacharidy (g)

Tuky (g)

869 / 207

7

34,9

4,1

15 komentářů

Zanechte komentář: