Ovesný chlebík

Klasické pečivo nejím už hoooodně dlouho. Když už, tak si dám rýžové chlebíčky nebo svátečně žitný kváskový chléb. Teď jsem ale po čase dostala chuť udělat si chlebík a něco na něj. Znáte to, taková ta klasika 🙂 A jelikož miluju ovesné vločky, které si svou všestranností nemůžu vynachválit, rozhodla jsem se, že zkusím udělat chleba z nich. Dost odvážný nápad, ale vyšel na výbornou!

Ovesný chlebík je maximálně jednoduchý a také levný. Zvládne ho upéct každý a určitě si pochutnáte. Já ho teď budu dělat určitě častěji. Chvála ovesným vločkám 😉 !!

ovesny-chlebicek

1 bochník, příprava 10 minut, pečení 50 minut

  • 500g ovesných vloček
  • 500ml vody
  • 1 PL soli
  • 1 PL chlebového koření (kmín, anýz, koriandr)
  • 1 sáček prášku do pečiva
zdravy-ovesny-chlebik

Vločky umeleme v mixéru na mouku. Smícháme s kořením, solí a vodou ve velké míse a zalijeme vodou. Dobře promícháme a necháme odležet. Mezitím si rozehřejeme troubu na 180 stupňů.

Chlebovou formu vyložíme pečícím papírem a vlijeme do ní těsto. Uhladíme povrch stěrkou nebo mokrou lžící.

Formu zakryjeme alobalem, který utěsníme po stranách a pečeme v předehřáté troubě 20 minut. Poté alobal sundáme a pečeme dalších 30 minut.

Bochník necháme zcela vychladnout a pak krájíme na plátky.

zdrava-vecere

Nutriční hodnoty – 100 g

Energetická hodnota Kj / Kcal

Bílkoviny (g) 

Sacharidy (g)

Tuky (g)

869 / 207

7

34,9

4,1

chlebik
O autorovi

Kateřina Blažčíková

Katy se stravuje rostlinnou stravou od roku 2012 a rozhodla se tak ze zdravotních i etických důvodů. Zdravá strava a sport jsou od 16 let jejím velkým koníčkem. Nejvíce propadla fitness a vzhlédla se v osvalené atletické ženské postavě. Byla pro ni tedy výzva zjistit, zda bude možné na rostlinné stravě budovat svalovou hmotu a závodit v kategorii bikini fitness. Podařilo se jí to díky vzdělání a tvrdé dřině a nyní předává svoje zkušenost a znalosti dál formou on-line koučinku, ale také články, youtube videi a příspěvky na sociálních sítích.

  • Tunde napsal:

    Dobrý den,Všimli jsme si, že máte spoustu chutných receptů na vašem blogu a chtěli bychom Vám představit naši novou webovou stránku http://www.vyhledejrecepty.cz/ kde si naši uživatelé mohou vybírat z více než 140 000 posbíraných receptů. Každým dnem narůstá návštevnoť strany. Na stránce jsme vytvořili také žebříček Tob blogů, kde najdete všechny přidané blogy a můžete přidat i ten Váš. My zkopírujeme všechny recepty a uživatelé je pak mohou nalézt pomocí našeho vyhledávače. Tím pádem se zvýší návštěvnost Vašeho blogu. Nemusíte se obávat, vše Vám nabízíme zcela zdarma.Vyhledejrecepty.cz má své sesterské webové stránky na celém světě. Budeme velmi rádi když se stanete součástí této velké rodiny.V případě že máte nějaké otázky obraťte se na nás.S pozdravem,Tundeinfo@vyhledejrecepty.cz

  • m. napsal:

    proč nejde ze stránek okopírovat ingredience a uložit si je k sobě do Wordu? :((

  • m. napsal:

    nebo kdyby to šlo alespoň vytisknout!! jinak je to na nic :(( opisovat to ručně 🙁

    • Katka B. napsal:

      A pro Vás je problém, vrátit se pro recept sem na naše stránky? On tady pořád bude 🙂 Ale pracujeme na vylepšení 😉

  • Aneta Petrzilkova napsal:

    Tak ten dnes vyzkouším 🙂

  • penkus napsal:

    zajímavá chuť!

  • Jajka napsal:

    wau, vyzerá to veľmi jednoducho 🙂 určite skúsim, veď to sa dá nahradiť úplne namiesto pečiva z obchodu, aj cenovo je to veľmi priateľné 🙂

  • Tomáš M napsal:

    Nečekal jsem že to bude až tak dobré. Voní skvěle a chutná ještě líp. 😆

  • hankamalinka napsal:

    Waaau super napad. hned jdu koupit koreni a jdu peci. Doufam, ze me domaci pekarna nezklame a navolim spravny program. Napisu, jaky chlebik byl!:)

  • Janča napsal:

    Chtěla bych se zeptat, jak dlouho vydrží chleba čerstvý?

  • Nicol napsal:

    Chlebík jsem zkusil, bohužel celkem zklamání po 2,5 hod pečení stále nedopečený. Nevím kde se stala chyba a je mi to moc líto.Těšili jsme se na něj.A nedá se pojíst vlasntě ani nakrájet :(. Neporadíte mi proč chlebík nedopekl?

  • Nicol napsal:

    chlebík velké zklamání po 2,5 hodinach pečení nedopečení hnusný

  • Tony napsal:

    Chleba super. Tak konečně bez cukru a mouky.
    Díky za recept.
    Tony


  • >