Ovesná pizza

Často se stane, že dostanu chuť na pizzu, ale nechce se mi čekat s dlouhým kynutím těsta. Tenhle recept je však dokonalý v tom, že ji máte během chvíle hotovou. Je krásně křupavá a obložit si jí můžete vším, co máte rádi. Já jí mám dokonce raději než tu klasickou.

Zde vložte text ...Porce 4 (1 porce =1 malá pizza, nebo polovina velké), příprava 40 minut

Korpus

Na obložení - dle Vaší volby ...

  • rajčatový protlak nebo kečup
  • nastrouhané uzené tofu
  • Rostlinná mozzarela
  • zelenina: žampiony, olivy, kukuřice, paprika, cibule, cuketa, lilek,…
  • lahůdkové droždí na posypání​

​K podávání

  • sweet chilli omáčka
  • Tzaziky
  • čerstvá rukola nebo špenát​

Dáme rozehřát troubu na 180. V míse smícháme všechny suché ingredience na korpus a zalijeme vroucí vodou. Přiklopíme a necháme 10 minut odstát. Plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj vyklopíme. Nejprve mokrýma rukama, a poté mokrou lžící, uhladíme těsto na placku silnou cca půl centimetru. Okraje můžeme potřít olivovým olejem, ale není to nutné. Vložíme do rozehřáté trouby a zapečeme 15-20 minut. Po uplynutí této doby plech s korpusem vyndáme, potřeme rajčatovou omáčkou a obložíme dle chuti. Kolečka cukety a lilku je třeba předem opéct na pánvi. Chutnají na pizze báječně! Teplotu v troubě zesílíme na 200 a pečeme dalších 10-15 minut, dokud se zelenina (mozzarella) nezapeče. Necháme 3 minuty zchladnout na plechu, krájíme a podáváme. Můžete k pizze ještě přidat omáčky a čerstvou zeleninu.

Já jí mám nejraději jen se zeleninou a na závěr posypanou čerstvou rukolou a lahůdkovým droždím ;-)​

O autorovi

Kateřina Blažčíková

Katy se stravuje rostlinnou stravou od roku 2012 a rozhodla se tak ze zdravotních i etických důvodů. Zdravá strava a sport jsou od 16 let jejím velkým koníčkem. Nejvíce propadla fitness a vzhlédla se v osvalené atletické ženské postavě. Byla pro ni tedy výzva zjistit, zda bude možné na rostlinné stravě budovat svalovou hmotu a závodit v kategorii bikini fitness. Podařilo se jí to díky vzdělání a tvrdé dřině a nyní předává svoje zkušenost a znalosti dál formou on-line koučinku, ale také články, youtube videi a příspěvky na sociálních sítích.

  • Aneta napsal:

    Dobrý den, chtěla bych vyzkoušet Váš recept na ovesnou pizzu, ale nemůžu přijít na to co je to za zkratku ČL ? moc díky za odpověď 🙂

  • Lenka Trojanová napsal:

    Zdravím, recept vypadá úžasně, chci se jen zeptat zda by se dal vynechat, eventuálně něčím nahradit ten prášek do pečiva? Díky moc za odpověď. Lenka

  • B. napsal:

    Ahoj, chcela som sa opytat, ake vlocky si pouzila. Klasicke take tie vacsie alebo jemne? 🙂

  • Jajina87 napsal:

    Dobrý den, můžu se zeptat co znamená lahůdkové droždí?

  • Janie napsal:

    Opravdu dobrůtka. Moc jsme si s přítelem pochutnali 🙂

  • Iveta T. napsal:

    Opravdu skvělá! Moc děkuji za recept

  • Karolína cool napsal:

    Mela jste pravdu, lepsi nez klasicka pizza a pritel si nemohl vynachvalit 😉

  • Katka Š. napsal:

    Skvělý recept, celá rodina byla spokojená 🙂

  • Dana napsal:

    Téééda ty recepty jeden lepší jak druhý hned ráno jdu na pizzu díky


  • >