Ovesná pizza

Často se stane, že dostanu chuť na pizzu, ale nechce se mi čekat s dlouhým kynutím těsta. Tenhle recept je však dokonalý v tom, že ji máte během chvíle hotovou. Je krásně křupavá a obložit si jí můžete vším, co máte rádi. Já jí mám dokonce raději než tu klasickou.

Zde vložte text ...Porce 4 (1 porce =1 malá pizza, nebo polovina velké), příprava 40 minut

Korpus

Na obložení - dle Vaší volby ...

  • rajčatový protlak nebo kečup
  • nastrouhané uzené tofu
  • Rostlinná mozzarela
  • zelenina: žampiony, olivy, kukuřice, paprika, cibule, cuketa, lilek,…
  • lahůdkové droždí na posypání​

​K podávání

  • sweet chilli omáčka
  • Tzaziky
  • čerstvá rukola nebo špenát​

Dáme rozehřát troubu na 180. V míse smícháme všechny suché ingredience na korpus a zalijeme vroucí vodou. Přiklopíme a necháme 10 minut odstát. Plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj vyklopíme. Nejprve mokrýma rukama, a poté mokrou lžící, uhladíme těsto na placku silnou cca půl centimetru. Okraje můžeme potřít olivovým olejem, ale není to nutné. Vložíme do rozehřáté trouby a zapečeme 15-20 minut. Po uplynutí této doby plech s korpusem vyndáme, potřeme rajčatovou omáčkou a obložíme dle chuti. Kolečka cukety a lilku je třeba předem opéct na pánvi. Chutnají na pizze báječně! Teplotu v troubě zesílíme na 200 a pečeme dalších 10-15 minut, dokud se zelenina (mozzarella) nezapeče. Necháme 3 minuty zchladnout na plechu, krájíme a podáváme. Můžete k pizze ještě přidat omáčky a čerstvou zeleninu.

Já jí mám nejraději jen se zeleninou a na závěr posypanou čerstvou rukolou a lahůdkovým droždím ;-)​

14 komentářů

Zanechte komentář: