Carpaccio z červené řepy

Nedávno jsme tu měli článek o tom, jak je červená řepa zdravá. Pokud jí máte doma a nevíte co s ní, určitě vyzkoušejte následující recept. Pochází z italské kuchyně a jedná se o studený předkrm. S rukolou a oříškovým sýrem nebo naloženým tofu je to naprostá delikatesa.

Příprava 10 minut, pečení 1 hodina

  • 1 červená řepa​
  • 4 PL balzamiko octa
  • 1 čl agávového sirupu
  • 1 PL olivového oleje
  • 1/2 čl tymiánu
  • sůl

Řepu omyjeme a zabalíme do alobalu. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů cca 1 hodinu do změknutí. Poté řepu vybalíme a necháme vychladnout. Oloupeme a nastrouháme na co nejtenčí plátky. Ze všech ingrediencí připravíme marinádu, do které plátky řepy naložíme a dáme odležet do lednice. Podáváme s celozrnným pečivem, naloženým tofu nebo oříškovým sýrem a zeleným salátem. Nejlépe rukolou či polníčkem.

Zanechte komentář: