Zeleninová pánev se seitanovými nudličkami

Seitan dle blažčíkovské receptury prostě nemá chybu. Konečně jsem ho vyladila k dokonalosti. No a v rámci rychlého a výživného oběda jsem ho tentokrát připravila na nudličky se zelenou zeleninou, cizrnou a batáty. Na tak jednoduché jídlo je to překvapivě vynikající oběd. Skvěle Vás zasytí, ale přitom je lehce stravitelný, takže vám umožní projít odpolednem s elánem a energií. Bez klasické únavy po obědě.

Porce 2, příprava 20 minut

  • 200g seitanu dle blažčíkovské receptury (jako koření použijeme římský kmín, sladkou papriku a tymián)
  • 200g mražených fazolek
  • 200g mraženého hrášku
  • 150g sterilované cizrny
  • 1 velký batát (400g)
  • rajský protlak na ozdobu​

Batát oloupeme a nakrájíme na půl kolečka. Plech vyložíme pečícím papírem, poklademe na něj batáty, pokropíme vodou, posolíme a dáme do předehřáté trouby na 200 stupňů. Pečeme asi 15-20 minut do změknutí, v polovině pečení plátky otočíme.

Mezitím si podusíme fazolky s hráškem. Když jsou měkké, přidáme cizrnu, na nudličky nakrájený seitan a prohřejeme. Nakonec vmícháme upečené batáty. Rozdělíme na na dvě porce a na talíři dozdobíme rajským protlakem, který krásně doladí chutě.

Nutriční hodnoty – 1 porce

Energetická hodnota Kj / Kcal

Bílkoviny (g) 

Sacharidy (g)

Tuky (g)

2058 / 490

45

73

4

O autorovi

Kateřina Blažčíková

Katy se stravuje rostlinnou stravou od roku 2012 a rozhodla se tak ze zdravotních i etických důvodů. Zdravá strava a sport jsou od 16 let jejím velkým koníčkem. Nejvíce propadla fitness a vzhlédla se v osvalené atletické ženské postavě. Byla pro ni tedy výzva zjistit, zda bude možné na rostlinné stravě budovat svalovou hmotu a závodit v kategorii bikini fitness. Podařilo se jí to díky vzdělání a tvrdé dřině a nyní předává svoje zkušenost a znalosti dál formou on-line koučinku, ale také články, youtube videi a příspěvky na sociálních sítích.


>