Quinoové muffiny se seitanem a zeleninou

Mmmmmmm, to je moje milovaná svačinka! Super proteinová bombička, která je jednoduchá, rychlá, křupavá a skvěle chutná! Ideální obídek po tréninku.

9 kousků/2-3 porce, příprava 30 minut

  • 120g seitan v prášku
  • 1/4 čl mleté papriky
  • 1/4 čl pepře
  • 1/4 čl soli
  • 50g cizrnové mouky
  • 200g uvařené quinoi
  • 35g tahini
  • 150g mražené zeleniny – hrášek, kukuřice, mrkev, lusky (Bonduel minestrone)
  • 100g sterilovaných žampionů
  • 2 pl zeleninové koření
  • 4 pl lahůdkové droždí
  • 1/2 čl oregánaolej na vymazání forem

Předehřejem troubu na 200. Seitan promícháme se solí, paprikou a pepřem. Přidáváme po troškách vodu, dokud nevznikne gumovité těsto. To potrháme na kousky a dobře promísíme se všemi ostatními ingrediencemi. Formu na muffiny potřeme olejem a naplníme směsí. Pečeme do zlatova 20-30 minut. Necháme 5 minut vychladnout a hned ještě teplé podáváme. Zkoušeli jsme to už i studené, jako sváču na piknik, ale k mému zklamání jsme zjistili, že studené to už není nic moc. Podávejte s čerstvou zeleninou. Je to fakt skvělá mňamka!

Nutriční hodnoty – 1 ks

Energetická hodnota Kj / Kcal

Bílkoviny (g) 

Sacharidy (g)

Tuky (g)

680 / 162

15

14

5

O autorovi

Kateřina Blažčíková

Katy se stravuje rostlinnou stravou od roku 2012 a rozhodla se tak ze zdravotních i etických důvodů. Zdravá strava a sport jsou od 16 let jejím velkým koníčkem. Nejvíce propadla fitness a vzhlédla se v osvalené atletické ženské postavě. Byla pro ni tedy výzva zjistit, zda bude možné na rostlinné stravě budovat svalovou hmotu a závodit v kategorii bikini fitness. Podařilo se jí to díky vzdělání a tvrdé dřině a nyní předává svoje zkušenost a znalosti dál formou on-line koučinku, ale také články, youtube videi a příspěvky na sociálních sítích.


>