• Domů  / 
  • Obědy
  •  /  Ďábelské ragú z červených fazolí

Ďábelské ragú z červených fazolí

I když si někdy myslím, že inspirace na luštěninové recepty dochází, vždycky se mi povede vymyslet něco nového. Tentokrát jsem si večer namočila červené fazole. Ráno jsem prostě dala dohromady, co mě napadlo, na co jsem měla chuť + co bylo doma. Už ta krásná vůně při vaření mi napovídala, že se na oběd po tréninku můžu těšit 😉

Kdo má rád pálivé, určitě si přijde s tímhle receptem na své. A kdo ne, jen sníží množství nebo vynechá cayenský pepř a pochutná si stejně tak.

Nejlépe se hodí celozrnná rýže nebo kváskový chléb.

3-4 porce, příprava 20 minut, vaření 20 minut

  • 4 velké cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 2 čl sladké papriky (možno i uzená nebo půl na půl)
  • 1 čl cayenského pepře
  • 1/2 čl černého mletého pepře
  • 1 velká čl tymiánu
  • 2 řapíky celeru
  • 3 bílé papriky
  • 1 konzerva krájených rajčat
  • 500g uvařených červených fazolí
  • 2 dl mandlového mléka (neslazeného)
  • 2 PL celozrnné mouky
  • 3 čl lahůdkového droždí
  • 1 PL tahini
  • 1 čl soli

Cibuli oloupeme, nakrájíme nahrubo a orestujeme na lžíci oleje. Když začne zlátnout, přidáme prolisovaný česnek a všechno koření. Restujeme ještě 2 minuty. Pak přidáme nasekaný řapíkatý celer na měsíčky a papriku na kostičky. Promícháme, přiklopíme poklicí a necháme pár minut dusit.

Následně přidáme celou konzervu rajčat a mléko, ve kterém jsme rozmíchali tahini, lahůdkové droždí, sůl a mouku. Promícháme a vaříme na mírném plamenu pod poklicí 15 minut. Občas promícháme, aby se omáčka nepřipalovala.

Na závěr přimícháme fazole, společně prohřejeme a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty – 100 g

Energetická hodnota Kj / Kcal

Bílkoviny (g) 

Sacharidy (g)

Tuky (g)

388 / 92

5,3

13,9

1,6

1 Komentář

Zanechte komentář: