Sladký tofu tvarůžek

Tvaroh je jednou z nezbytných potravin pro kulturisty, fitness závodníky, závodnice a pro všechny ty, kteří se snaží dostat do jídelníčku co nejvíce bílkovin a jíst dietně. I já jsem tvarohu dříve velice holdovala. Na sladko i slano, na svačiny, pomazánky a dietní dezerty. Jenže jsem tenkrát ještě nevěděla, že mléčné výrobky nejsou pro lidské tělo dobré. Nyní na rostlinné stravě se cítím mnohem lépe a ani po sladkém tvarůžku ke svačince se mi nestýská. Našla jsem si jeho tofu dvojníka 😉 Určitě Vám také zachutná.

2 porce, příprava 5 minut

Všechny ingredience vložíme do misky a mixujeme tyčovým mixérem do hladké krémové konzistence. Přidáme-li špetku kurkumy a vanilku či vanilkový extrakt, získáme vanilkovou příchuť. Nebo můžeme pomocí kakaa nebo karobu vytvořit čokoládovou příchuť. Skvěle chutná s čerstvým ovocem, posypaný semínky, kakaovými boby nebo kokosem. Využijte svoji fantazii a pokaždé si můžete tvarůžek udělat jiný podle chuti. Využít ho můžete také jako náplň do dortů, buchet nebo koláčů.

Nutriční hodnoty – 100 g (se sušeným mlékem)*

Energetická hodnota Kj / Kcal

Bílkoviny (g) 

Sacharidy (g)

Tuky (g)

504 / 120

11,5

8,2

4,6

Nutriční hodnoty – 100 g (s proteinem)*

Energetická hodnota Kj / Kcal

Bílkoviny (g) 

Sacharidy (g)

Tuky (g)

502 / 120

15,5

4,7

4,8

*Uvedené nutriční hodnoty jsou počítané s použitím ovesného mléka a bez použití sladidla nebo jen stevie.

O autorovi

Kateřina Blažčíková

Katy se stravuje rostlinnou stravou od roku 2012 a rozhodla se tak ze zdravotních i etických důvodů. Zdravá strava a sport jsou od 16 let jejím velkým koníčkem. Nejvíce propadla fitness a vzhlédla se v osvalené atletické ženské postavě. Byla pro ni tedy výzva zjistit, zda bude možné na rostlinné stravě budovat svalovou hmotu a závodit v kategorii bikini fitness. Podařilo se jí to díky vzdělání a tvrdé dřině a nyní předává svoje zkušenost a znalosti dál formou on-line koučinku, ale také články, youtube videi a příspěvky na sociálních sítích.


>