Kombinace lískových oříšku a mých milovaných borůvek zní jako NEBE!... A taky, že je! To bych to nebyla já, kdybych v kuchyni nezkusila zaexperimentovat právě s touto božskou kombinací a tentokrát z toho vznikly tyhle nadýchané super muffiny, které jsou navíc naprosto jednoduché, vynikající a díky lískovým oříškům nadupané antioxidanty a vitamínem E!
Ingredience na 10 muffinů
100 g hladké špaldové mouky
70 g jemných ovesných vloček
50 g kokosového cukru
60 g lískových oříšků
60 g hedvábného tofu soft
140 g borůvek
200 ml lískooříškového mléka (případně mandlového)
¾ čl prášku do pečiva
špetka jedlé sody
V jedné misce smíchejte mouku, vločky, cukr, nasekané oříšky, jedlou sodu a prášek do pečiva. Ve druhé misce vytvořte hladký krém z tofu, lískooříškového másla a mléka. Obsah obou misek spojte a do těsta vmíchejte borůvky.
Pořádně promíchané těsto rozlijte do 10 formiček s košíčky na muffiny a dejte péct do trouby předehřáté na 180°C na cca 20 min.
Dobrou chuť! 🙂
Nutriční hodnoty – na 1 muffin | |||
---|---|---|---|
Energetická hodnota kcal | Bílkoviny (g) | Sacharidy (g) | Tuky (g) |
162 | 4,7 | 19,7 | 7,5 |