Krémové dýňové těstoviny

Miluju podzim a miluju dýně, které u mě v kuchyni hrají v tomto období největší roli! I dnes pro vás mám jeden dýňový recept, který je super jednoduchý a skvěle se hodí třeba i do krabičky na cesty!

dynove-kremove-testoviny

Ingredience na 2 porce

  • 100 g oblíbených těstovin

  • 200 g očištěné hokkaido dýně

  • 100 g pevného hedvábného tofu

  • 1 pl lahůdkového droždí

  • 150 ml mandlového mléka

  • 100 g mrkve

  • ¼ čl rozmarýnu

  • ¼ čl sušené cibule

  • ¼ čl medvědího česneku

  • bylinková sůl

  • voda dle potřeby

    + cizrna dochucená cibulí, kurkumou, solí, paprikou a v troubě upečená dokřupava 

kremove-dynove-testoviny

Těstoviny jsem dala vařit do kastrůlku s vroucí vodou. Mrkev a dýni jsem nakrájela na menší kousky a dala dusit na pánvičku s vodou, přikrytou pokličkou (prostě jsem ji uvařila). Jakmile byla zelenina měkká, dala jsem ji do mixéru i s ostatními ingrediencemi a vše dohladka rozmixovala.

Krémovou omáčku jsem vylila zpět na pánvičku a nechala ji provařit a zhoustnout dle potřeby.

Nakonec jsem vmíchala uvařené těstoviny nandala na talíř, posypala křupavou cizrnou a… dobrou chuť!

O autorovi

    Eliška Lossmannová

    https://www.instagram.com/_with.ella/


    >