Miluju podzim a miluju dýně, které u mě v kuchyni hrají v tomto období největší roli! I dnes pro vás mám jeden dýňový recept, který je super jednoduchý a skvěle se hodí třeba i do krabičky na cesty!
Ingredience na 2 porce
100 g oblíbených těstovin
200 g očištěné hokkaido dýně
100 g pevného hedvábného tofu
1 pl lahůdkového droždí
150 ml mandlového mléka
100 g mrkve
¼ čl rozmarýnu
¼ čl sušené cibule
¼ čl medvědího česneku
bylinková sůl
voda dle potřeby
+ cizrna dochucená cibulí, kurkumou, solí, paprikou a v troubě upečená dokřupava
Těstoviny jsem dala vařit do kastrůlku s vroucí vodou. Mrkev a dýni jsem nakrájela na menší kousky a dala dusit na pánvičku s vodou, přikrytou pokličkou (prostě jsem ji uvařila). Jakmile byla zelenina měkká, dala jsem ji do mixéru i s ostatními ingrediencemi a vše dohladka rozmixovala.
Krémovou omáčku jsem vylila zpět na pánvičku a nechala ji provařit a zhoustnout dle potřeby.
Nakonec jsem vmíchala uvařené těstoviny nandala na talíř, posypala křupavou cizrnou a… dobrou chuť!