Jak se pozná podzim? Dýňovou sezónou přeci! Touhle dobou jsem schopna dýni přidat do každého pokrmu. No a dnes si připravíme dýňovou buchtu s vůni perníku a trochu se na ten podzim příjemně navnadíme.
![Kakaový dýňový perník s přelivem kakaovy-dynovy-pernik-s-prelivem](https://www.veganza.cz/wp-content/uploads/2020/10/kakaovy-dynovy-pernik-s-prelivem.jpg)
Ingredience na 9 porcí
50 g proteinové směsi
30 g proteinového prášku
30 g erythritolu
10 g kakaového prášku
300 g dýně
1 porce Vegavajo (10 g)
kypřícího prášku do perníku
perníkové koření
![Dýňový perník s přelivem kakaový prášek vegavajo erythritol dynovy-pernik-s-prelivem-kakao-vegavajo-erythritol](https://www.veganza.cz/wp-content/uploads/2020/10/dynovy-pernik-s-prelivem-kakao-vegavajo-erythritol.jpg)
Na ozdobení:
100 g hedvábného tofu
ovoce
sladidlo (erythritol, stévie,...)
citron
![Dýňový perník s přelivem z blízka dynovy-pernik-s-prelivem-z-blizka](https://www.veganza.cz/wp-content/uploads/2020/10/dynovy-pernik-s-prelivem-z-blizka.jpg)
Nejprve oloupeme dýni, nakrájíme ji na menší kusy a uvaříme doměkka. Necháme vychladit a rozmixujeme na pyré. Poté si dle návodu nachystáme jednu porci Vegavaja. Smícháme všechny suché ingredience a společně promícháme. Odpočinuté Vegavajo vmícháme do pyré a na závěr přidáme suchou směs. Těsto vlijeme na pekáč a dozdobíme ovocem. Pečeme cca 30 minut na 200 stupních. Hotovu buchtu přelijeme polevou z tofu, sladidla a kapky citronu a necháme v lednici.
![Dýňový perník s přelivem detail dynovy-pernik-s-prelivem-detail](https://www.veganza.cz/wp-content/uploads/2020/10/dynovy-pernik-s-prelivem-detail.jpg)
Nutriční hodnoty – na 1 porci | |||
---|---|---|---|
Energetická hodnota kcal | Bílkoviny (g) | Sacharidy (g) | Tuky (g) |
53 | 5 | 6 | 1 |
Nutriční hodnoty – na 1 kousek (bez ovoce a polevy)