Dýňový perník s přelivem

Jak se pozná podzim? Dýňovou sezónou přeci! Touhle dobou jsem schopna dýni přidat do každého pokrmu. No a dnes si připravíme dýňovou buchtu s vůni perníku a trochu se na ten podzim příjemně navnadíme.

kakaovy-dynovy-pernik-s-prelivem

Ingredience na 9 porcí

dynovy-pernik-s-prelivem-kakao-vegavajo-erythritol

Na ozdobení:

dynovy-pernik-s-prelivem-z-blizka

Nejprve oloupeme dýni, nakrájíme ji na menší kusy a uvaříme doměkka. Necháme vychladit a rozmixujeme na pyré. Poté si dle návodu nachystáme jednu porci Vegavaja. Smícháme všechny suché ingredience a společně promícháme. Odpočinuté Vegavajo vmícháme do pyré a na závěr přidáme suchou směs. Těsto vlijeme na pekáč a dozdobíme ovocem. Pečeme cca 30 minut na 200 stupních. Hotovu buchtu přelijeme polevou z tofu, sladidla a kapky citronu a necháme v lednici.

dynovy-pernik-s-prelivem-detail

Nutriční hodnoty – na 1 porci

Energetická hodnota kcal

Bílkoviny (g) 

Sacharidy (g)

Tuky (g)

53

5

6

1

Nutriční hodnoty – na 1 kousek (bez ovoce a polevy)

O autorovi

    Amálie Foltýnová

    Amy byla od malička vedena ke sportu a pohybu a časem si našla vášeň také ke zdravé stravě. Samozřejmě nic nebylo ze dne na den. Ke správně vybalancovanému zdravému stylu vedla dlouhá cesta, ale teď je nedílnou součástí jejího života. Krom fitka nebo domácího posilování miluje jógu, dlouhé procházky a péči o tělo jak fyzicky, tak psychicky. A co má úplně nejraději? Plný talíř barev vyvážené stravy a spokojeného bříška k tomu!


    >