Dýňová kaše s vůní muškátového oříšku

Ať už to byla cuketa, jablko nebo mrkev, kaše se dá doplnit a vyšperkovat opravdu téměř vším. A co s ní udělá dýňové pyré? Vykouzlí dokonalou jemnost a celkové chuti dodá pořádné grády. A taky nám vytvoří obří porci, pro velké jedlíky 🙂

sladka-jablickova-kase-s-orisky-a-bilou-cokoladou

Ingredience na 1 porci

Na ozdobení:

sladka-jablickova-kase-s-orisky-a-bilou-cokoladou-vegansky-protein

Dýni oloupeme, nakrájíme na menší kousky a povaříme do měkka společně s hřebíčkem. Směs na kaši smícháme s proteinem a muškátovým oříškem, zalijeme vodou, zamícháme a necháme odstát, než se dýně dovaří. Z hrnce slijeme vodu a jednoduše dýni rozmačkáme. Přidáme proteinovou směs a vaříme do požadované konzistence. Přidáme oblíbené sladidlo, pokud je kaše málo sladká.

Hrušku nakrájíme a chvíli podusíme s vodou na pánvi. Až se nám voda vypaří, zasypeme skořicí a přidáme trochu sirupu. Hruška nám zkaramelizuje a opeče se do křupava.

sladka-jablickova-kase-s-orisky-a-bilou-cokoladou-a-hrebicek

Nutriční hodnoty – na 1 porci bez zdobení

Energetická hodnota (kcal)

Bílkoviny (g) 

Sacharidy (g)

Tuky (g)

218

21

27

3

O autorovi

    Amálie Foltýnová

    Amy byla od malička vedena ke sportu a pohybu a časem si našla vášeň také ke zdravé stravě. Samozřejmě nic nebylo ze dne na den. Ke správně vybalancovanému zdravému stylu vedla dlouhá cesta, ale teď je nedílnou součástí jejího života. Krom fitka nebo domácího posilování miluje jógu, dlouhé procházky a péči o tělo jak fyzicky, tak psychicky. A co má úplně nejraději? Plný talíř barev vyvážené stravy a spokojeného bříška k tomu!


    >