Pudinkový amarón s ovocem a granolou

Tento dezert miluji už od dětství. Svěží a prostě božácký! Od původního receptu nahradíme cukr erythritolem a také proteinem, který nám ho též dosladí a také přidá bílkoviny. Druhá úprava spočívá v porci mléka, kterou z části nahradíme vodou a na chuti to nepoznáme. Tak pojďme do toho, ať nám ještě dneska stihne ztuhnout!

pudinkovy-amaron-s-ovocem-a-granolou

Ingredience (na 2 porce)

Na dozdobení:

pudinkovy-amaron-s-ovocem-a-granolou-proteinovy-prasek-erythritol

Smícháme pudink, protein, erythritol a vodu. Pořádně promícháme, abychom neměli ve směsi hrudky. Mléko přivedeme k varu. Poté plamen ztlumíme a vlijeme směs pudinku. Mícháme do zhoustnutí (musí být opravdu hodně hustý) a vlijeme na dno připravené formy. Naskládáme piškoty, ovoce a granolu a přelijeme další vrstvou. Necháme vychladit a dáme na pár hodin do lednice. Na závěr opatrně vyklopíme.

TIP: Pokud nemáte vhodnou formu, nebojte se použít dezertové skleničky anebo klasické misky. Postup bude pak úplně stejný a můžete si amaron vychutnat přímo z misky anebo jej můžete zkusit vyklopit i tak 🙂 A pokud si chcete s dezertem více vyhrát, můžete nakombinovat s čokoládovým pudinkem a udělat tak zebří strukturu!

pudinkovy-amaron-s-ovocem-a-granolou-na-lzicce

Nutriční hodnoty – na 2 porce (bez ovoce, piškotů a granoly)

Energetická hodnota kcal

Bílkoviny (g) 

Sacharidy (g)

Tuky (g)

257

24

32

3

O autorovi

    Amálie Foltýnová

    Amy byla od malička vedena ke sportu a pohybu a časem si našla vášeň také ke zdravé stravě. Samozřejmě nic nebylo ze dne na den. Ke správně vybalancovanému zdravému stylu vedla dlouhá cesta, ale teď je nedílnou součástí jejího života. Krom fitka nebo domácího posilování miluje jógu, dlouhé procházky a péči o tělo jak fyzicky, tak psychicky. A co má úplně nejraději? Plný talíř barev vyvážené stravy a spokojeného bříška k tomu!


    >