Nepečený cheesecake

Kdo by si nedal lahodný krémový dort s ovocnou omáčkou? Zapomeňte na tučné cheesecake z tvarohu a vajec, vyzkoušejte nepečený rostlinný cheesecake s jahodami bez cukru a tuku. Plný bílkovin 😉

8 kousků, příprava 30 minut, tuhnutí 1 hodina

Kešu oříšky nechte předem namočené ve vodě minimálně 2 hodiny. V sekáčku rozmixujte datle, přidejte ovesné vločky, znovu mixujte, poté přidejte 2-3 lžíce jablečné šťávy a propracujte v sekáčku do kompaktní hmoty. Případně ještě jablečnou šťávu přidejte, ale nesmí Vám vzniknout bláto. Těsto natlačte do koláčové nádoby nebo talíře s vyšším okrajem. Nádobu si předem lehce vymažte olejem, aby se pak koláč lépe vyndaval, okraje by Vám měly vyjít asi jeden centimetr vysoké.

V mixéru zpracujte dohladka všechny zbývající ingredience kromě jahod, agaru a jablečné šťávy. V malém kastrůlku ohřejte jablečnou šťávu. Když je horká, vmíchejte metličkou agar a povařte asi tři minuty. Znovu zapněte mixér a do mixující se směsi vlijte jablečnou šťávu z agarem. Pořádně promixujte. Když se agar bude udržovat na stěnách setřete ho a znovu mixujte. Tento poslední krok musíte udělat rychle, dokud je agar horký. Směs hned vlijte na korpus, rozprostřete a uhlaďte.

Dejte minimálně na hodinu do lednice. Podávejte ozdobené nakrájenými jahodami a jahodovou omáčkou, kterou uděláte rozmixováním čerstvých jahod a sladidla dle chuti.

Inspirováno ze skvělého webu Vegan fatfree kitchen, původní recept ZDE.

O autorovi

Kateřina Blažčíková

Katy se stravuje rostlinnou stravou od roku 2012 a rozhodla se tak ze zdravotních i etických důvodů. Zdravá strava a sport jsou od 16 let jejím velkým koníčkem. Nejvíce propadla fitness a vzhlédla se v osvalené atletické ženské postavě. Byla pro ni tedy výzva zjistit, zda bude možné na rostlinné stravě budovat svalovou hmotu a závodit v kategorii bikini fitness. Podařilo se jí to díky vzdělání a tvrdé dřině a nyní předává svoje zkušenost a znalosti dál formou on-line koučinku, ale také články, youtube videi a příspěvky na sociálních sítích.


>