Dezerty Dezerty Sdílet 0 Tweet Pin 6 Sdílet 0 Miluju recepty, které jsou jednoduché. Když vám příprava jídla zabere jen pár minut a výsledek je pak monumentální, máte z toho o to větší radost 🙂Spousta lidí se mě ptá, jak všechno stíhám. Že to prý vypadá, že musím v kuchyni trávit několik hodin denně. Ale nenechte se zmást! Když víte, jak na to, zabere vám příprava jídla jen pár desítek minut (někdy ani to ne) a přitom si skvěle pochutnáte a dodáte tělu opravdové živiny.Tenhle nákyp je toho skvělým případem. Také se mi na něm velmi líbí, že nepoužijete vůbec žádné sladidlo a přitom je slaďoučký jako polibek 🙂 Nemusíte se vůbec bát, že by to nebylo sladké. Já sladím dost a i pro mě to bylo akorát. Rýžové mléko a ovoce dezertu dodá krásnou přírodní sladkost.A obsahuje jen stopové množství jakéhokoli tuku! Takže je vhodný i pro ty, co si hlídají linii 😉Nepotřebujete spoustu speciálních ingrediencí ani postupovat podle složitých instrukcí. Když se budete držet tohoto jednoduchého návodu, zvládne ho i malé dítě. A výsledek je……!!No posuďte sami 😉 Porcí 12, příprava 10 minut, pečení 50 minut250g sushi rýže1 litr rýžového mléka50g rozinek15g goji1 čl skořice1 čl vanilky2 zralé banány2 menší jablíčka Troubu předehřejeme na 180° (konečně jsem na klávesnici našla, kde se dělá ten stupeň 🙂 ).Vezmeme středně velký pekáček (cca 20x10cm). Já mám nejlepší zkušenost se skleněným. Vysypeme do něj rýži, rozinky, goji, koření a lžící promísíme. Rozprostřeme rovnoměrně tuhle směs po celém dnu. A nyní do pekáčku rovnoměrně a pomalu vlijeme celou krabici rýžového mléka. Jablka oloupeme, nakrájíme na tenké měsíčky. Banány také oloupeme a nakrájíme na kolečka. Kousky ovoce rovnoměrně rozprostřeme do pekáčku. Nic si z toho nedělejte, že vám tam budou tak nedbale plavat 😉 Nyní opatrně přeneseme pekáček do trouby, abychom mléko nerozlili. (Tuhle část ještě nemám vychytanou. Vždycky pak vytírám zalepenou podlahu :-))Pečeme 50 minut, dokud rýže neabsorbuje všechnu tekutinu. Nedivte se, že bude nákyp měkký a nesoudržný. Je třeba nechat ho zcela vychladnout. Nejlépe při pokojové teplotě a pak i v lednici. Pak krásně ztuhne a bude se vám hezky porcovat. Nutriční hodnoty – 1 ks Energetická hodnota Kj / Kcal Bílkoviny (g) Sacharidy (g) Tuky (g) 492 / 1171,9 26,9 0,3