Easy-peasy proteinový mramorový cheesecake

Máte rádi sladké dezerty, ale na pečení moc nejste? Nebojte, tenhle recept je tak jednoduchý, že ho zvládne každý a hotoví jste s ním raz-dva 😉
A tak jak je jednoduchý, je také vynikající a výživný, protože obsahuje spoustu bílkovin, vlákniny a minimum tuku. Rozplývá se na jazyku! Kombinace vanilkovo-kakaového mramorového krému a banánového korpusu vás prostě dostane. Jako mě na první ochutnání 😛
Krásně vás zasytí a uspokojí chutě na sladké. Skvěle se hodí jako svačinka ke kávě nebo třeba snídaně, která na vás bude čekat ráno v lednici 😉

6 porcí, příprava 15 minut, pečení 50 minut

Korpus

Krém

Banán důkladně rozmačkáme vidličkou na kašičku, přidáme stévii a promícháme. Přidáme ovesné vločky a důkladně celou směs promísíme. Pak ji rovnoměrně pomocí lžíce rozetřeme do dortové formy (20 cm průměr) vyložené pečícím papírem a vytvoříme i cca 1,5 cm vysoký okraj.
Připravený korpus dáme péct do trouby na 200 stupňů na 15 minut.
Mezitím si připravíme krém. 350g tofu rozmixujeme dohladka s proteinem a 3,5g agarového prášku. 150g tofu rozmixujeme zvlášť s kakaovým práškem a 1,5g agarového prášku a stévií.

Předpečený korpus vyndáme z trouby a naplníme ho vanilkovým krémem. Na něj dáme kakaový a pomocí lžíce ho nerovnoměrně zapracujeme, aby nám vzniklo mramorování. Povrch zahladíme stěrkou a dáme celý dort zpátky do trouby, kde ho pečeme dalších 30-40 min., dokud povrch nepopraská a lehce nezhnědne.

Pak ho vyndáme z trouby, necháme vychladnout při pokojové teplotě a následně vychladíme v lednici.Nechte si chutnat 😉

Předpečený korpus vyndáme z trouby a naplníme ho vanilkovým krémem. Na něj dáme kakaový a pomocí lžíce ho nerovnoměrně zapracujeme, aby nám vzniklo mramorování. Povrch zahladíme stěrkou a dáme celý dort zpátky do trouby, kde ho pečeme dalších 30-40 min., dokud povrch nepopraská a lehce nezhnědne.

Pak ho vyndáme z trouby, necháme vychladnout při pokojové teplotě a následně vychladíme v lednici.
Nechte si chutnat 😉

Nutriční hodnoty – 100g

Energetická hodnota Kj / Kcal

Bílkoviny (g) 

Sacharidy (g)

Tuky (g)

575 / 137,6

11,2

16

3,2

O autorovi

Kateřina Blažčíková

Katy se stravuje rostlinnou stravou od roku 2012 a rozhodla se tak ze zdravotních i etických důvodů. Zdravá strava a sport jsou od 16 let jejím velkým koníčkem. Nejvíce propadla fitness a vzhlédla se v osvalené atletické ženské postavě. Byla pro ni tedy výzva zjistit, zda bude možné na rostlinné stravě budovat svalovou hmotu a závodit v kategorii bikini fitness. Podařilo se jí to díky vzdělání a tvrdé dřině a nyní předává svoje zkušenost a znalosti dál formou on-line koučinku, ale také články, youtube videi a příspěvky na sociálních sítích.

  • Liba napsal:

    Dobry den Katy,

    Objevila jsem vas nedavno na youtube uplnou nahodou a velmi si vas oblibila.

    Chci rici,ze mam k vam velky obdiv za to co jste dokazala a vubec ,ze jste tak vytrvala a cilevedoma.

    Vas obchod je super!Preji hodne stesti mnoho stalych klientu a zakazniku v obchode!

    Liba Skachova


  • >