Dvojbarevný cheesecake

Cheesecake už tady jednou máme, ale tohle je moje vylepšená verze. Snědl se rychle, všichni si přidávali a tomu já říkám úspěch 😉 Mě také moc chutnal, je lehounký, dietní a chuťové kombinace nemají chybu! A opět nepotřebujete ani troubu na pečení. Korpus je pouze z ovesných vloček, sušeného ovoce a oříšků. Takže zdravý a nepečený 🙂

dvojbarevny-vegansky-cheesecake-s-jahodami-a-s-malinami

Porcí 6, příprava 40 minut + tuhnutí

Korpus

Náplň

  • 1 balení (350g) tofu hedvábné pevné
  • ½ šálku kešu (předem namočených na 4 hodiny)
  • 2 PL kakaa
  • 50 g medu
  • 100 ml ananasové/jablečné šťávy
  • 1 čl vanilky
  • 4 čl agaru vloček

Jahody

  • 350 g jahod (borůvek, malin, broskví, ananasu,…)
  • 10 kapek stévie
  • 1 PL agarových vloček
vegansky-dvoubarevny-cheesecake-s-lesnimi-plody

V sekáčku rozšmelcujeme vločky a oříšky, poté přidáme datle a rozinky a necháme v sekáčku spojit v kompaktní hmotu. Případně to udělejte nadvakrát. Lehounce vymažte dortovou formu olejem a těsto do ní vtěsnejte. Udělejte i okraje, asi 2,5cm vysoké.

Rozmixujte tofu s kešu oříšky, vanilkou a medem v mixéru. V ovocné šťávě povařte agar asi 4 minuty. Spusťte mixér, kde máte připravenou směs na náplň a do mixéru v provozu vlijte rychle agar, aby se promísil ve směsi, dřív než ztuhne. Ještě minutu dobře mixujte, případně setřete ze stěn a znovu mixujte. Zde je třeba jednat rychle. Hned po domixování vlijte polovinu náplně na korpus. Do zbytku přidejte ještě kakao a důkladně promíchejte (promixujte) a také vlijte ve druhé vrstvě na korpus. Zatím dort odložte do lednice.

Polovinu jahod rozmačkejte vidličkou. Pokud máte rozmražené, přilijte k rozmačkaným jahodám šťávu z jahod, pokud máte čerstvé, polovinu rozmixujte. Povařte chvilku v malém hrnci, přimíchejte agar, doslaďte stevií či jiným sladidlem dle chutí a povařte asi 4 minuty. Přimíchejte zbylé jahody, a vlijte vše na vrch dortu. Nechte dobře ztuhnout a odležet v ledničce. Nejlépe přes noc. Ráno na Vás bude čekat báječná, zdravá a dietní snídaně k čaji! 🙂

Nutriční hodnoty – 100 g

Energetická hodnota Kj / Kcal

Bílkoviny (g) 

Sacharidy (g)

Tuky (g)

988 / 236

7,2

29,1

10,5

O autorovi

Kateřina Blažčíková

Katy se stravuje rostlinnou stravou od roku 2012 a rozhodla se tak ze zdravotních i etických důvodů. Zdravá strava a sport jsou od 16 let jejím velkým koníčkem. Nejvíce propadla fitness a vzhlédla se v osvalené atletické ženské postavě. Byla pro ni tedy výzva zjistit, zda bude možné na rostlinné stravě budovat svalovou hmotu a závodit v kategorii bikini fitness. Podařilo se jí to díky vzdělání a tvrdé dřině a nyní předává svoje zkušenost a znalosti dál formou on-line koučinku, ale také články, youtube videi a příspěvky na sociálních sítích.

  • merissa napsal:

    Ahoj,prosím tě, co myslíš tou vanilkou? Vanilkový cukr, nebo vanilkové aroma?
    A ještě dotaz je velký rozdíl, když použžiju místo silken tofu, obyč tofu? Díky :))

  • Katka napsal:

    Ahoj Annie, vanilku jsem zde použila pravou, tedy koření. Jsou to ta semínka z lusku. Ale můžeš klidně požít vanilkové aroma nebo cukr. Normální tofu můžeš použít, ale dej třeba jen 300g a 50ml vody. Výsledek nebude špatný, ale přece jen s tím silken je to o dost jiné konzistencí i chutí.

  • Kateřina napsal:

    Ahoj, zkoušela jsi použít místo jahod meruňky? A prosím, v jakém poměru se použije agar jako prášek? Díky 🙂

    • Katka napsal:

      Kateřino, meruňky jsem v tomhle receptu ještě nezkoušela. Zatím jen jahody a maliny, ale určitě to bude super. Vyzkoušej a dej vědět 😉 Když máš prášek, tak den asi 1/4. Tedy 1čl na náplň a do jahod bude stačit 1/3 čl. Držim palce, ať se povede!

      • Kacka napsal:

        Zkoušela jsem s meruňkami a moc se povedlo. Skvělé spojení nakyslé chuti meruněk a sladkého krému. Doporučuji!

  • Iva napsal:

    Ahoj Katka, akú veľkosť formy si približne použila? Rozmýšľala som, že by som to spravila v srdiečkovej forme pre priateľku k narodeninám. Vyzerá dokonale! 🙂

    • Katka napsal:

      No to je báječný nápad. Srdíčko bude vypadat nádherně! Moje forma má 20cm v průměru. Je to taková ta menší dortová.

  • Katka napsal:

    datle, hrozienka a oriesky maju byt namocene?

    • k.winky napsal:

      Nene, to určitě ne. Bylo by to pak bláto a ne pevný korupus. Rozhodně suché!

    • Adél napsal:

      Když už jsme u těch datlí, to mají být ty sušené? A jestli ne, v jakém poměru by se dali za sušené nahradit? 🙂

  • chaney napsal:

    MED NENÍ VEGANSKÝ!!!

  • Sára napsal:

    Tyhle dobrůtky vypadají báječně, jen by mě zajímaly nutriční hodnoty, moc by mi pomohlo, kdyby si je připojila k receptům… při počítání v rámci denního jídelníčku se to
    hodí 🙂

    • k.winky napsal:

      Ony tam ty nutriční hodnoty jsou, jen se momentálně nezobrazují. Původně byly jen pro platicí členy a teď je postupně zpřístupňujeme. Brzy budou přístupné pro všechny 😉

  • Zuza napsal:

    Prosímvás paní!
    Prozradíte mi, co máte za mixér, že rozšmelcuje suché datle a rozinky?? Díky! Až ho koupim, hned to udělám, sním a napíšu! :o)))

  • Zuza napsal:

    vypadá to famózně a o skvělé chutí vůbec nepochybuji! takže chci říct hlavně to, že máte LUXUSNÍ fotografie, nad kterými se sbíhá kde co a kde kdo! Mňaám!

  • Iveta T. napsal:

    Vyzkoušela jsem ho a chutná skvěle! Díky za opravdu skvělý recept!

  • Lucka napsal:

    dobrý den chci se zeptat co znamenají zkratky čl a pl jako třeba 1 čl agaru vloček …děkuju:)

  • smrckovairena@seznam napsal:

    Dobry den Kacko jakou stavu mate na mysli?Sirup?Irena


  • >