Dvojbarevný cheesecake

Cheesecake už tady jednou máme, ale tohle je moje vylepšená verze. Snědl se rychle, všichni si přidávali a tomu já říkám úspěch 😉 Mě také moc chutnal, je lehounký, dietní a chuťové kombinace nemají chybu! A opět nepotřebujete ani troubu na pečení. Korpus je pouze z ovesných vloček, sušeného ovoce a oříšků. Takže zdravý a nepečený 🙂

Porcí 6, příprava 40 minut + tuhnutí

Korpus

Náplň

  • 1 balení (350g) tofu hedvábné pevné
  • ½ šálku kešu (předem namočených na 4 hodiny)
  • 2 PL kakaa
  • 50g medu
  • 100ml ananasové/jablečné šťávy
  • 1 čl vanilky
  • 4čl agaru vloček

Jahody

  • 350g jahod (borůvek, malin, broskví, ananasu,…)
  • 10k stevie
  • 1 PL agaru vloček​

V sekáčku rozšmelcujeme vločky a oříšky, poté přidáme datle a rozinky a necháme v sekáčku spojit v kompaktní hmotu. Případně to udělejte nadvakrát. Lehounce vymažte dortovou formu olejem a těsto do ní vtěsnejte. Udělejte i okraje, asi 2,5cm vysoké.

Rozmixujte tofu s kešu oříšky, vanilkou a medem v mixéru. V ovocné šťávě povařte agar asi 4 minuty. Spusťte mixér, kde máte připravenou směs na náplň a do mixéru v provozu vlijte rychle agar, aby se promísil ve směsi, dřív než ztuhne. Ještě minutu dobře mixujte, případně setřete ze stěn a znovu mixujte. Zde je třeba jednat rychle. Hned po domixování vlijte polovinu náplně na korpus. Do zbytku přidejte ještě kakao a důkladně promíchejte (promixujte) a také vlijte ve druhé vrstvě na korpus. Zatím dort odložte do lednice.

Polovinu jahod rozmačkejte vidličkou. Pokud máte rozmražené, přilijte k rozmačkaným jahodám šťávu z jahod, pokud máte čerstvé, polovinu rozmixujte. Povařte chvilku v malém hrnci, přimíchejte agar, doslaďte stevií či jiným sladidlem dle chutí a povařte asi 4 minuty. Přimíchejte zbylé jahody, a vlijte vše na vrch dortu. Nechte dobře ztuhnout a odležet v ledničce. Nejlépe přes noc. Ráno na Vás bude čekat báječná, zdravá a dietní snídaně k čaji! 🙂

Nutriční hodnoty – 100 g

Energetická hodnota Kj / Kcal

Bílkoviny (g) 

Sacharidy (g)

Tuky (g)

988 / 236

7,2

29,1

10,5

O autorovi

Kateřina Blažčíková

Katy se stravuje rostlinnou stravou od roku 2012 a rozhodla se tak ze zdravotních i etických důvodů. Zdravá strava a sport jsou od 16 let jejím velkým koníčkem. Nejvíce propadla fitness a vzhlédla se v osvalené atletické ženské postavě. Byla pro ni tedy výzva zjistit, zda bude možné na rostlinné stravě budovat svalovou hmotu a závodit v kategorii bikini fitness. Podařilo se jí to díky vzdělání a tvrdé dřině a nyní předává svoje zkušenost a znalosti dál formou on-line koučinku, ale také články, youtube videi a příspěvky na sociálních sítích.

22 komentářů

Zanechte komentář: