• Domů  / 
  • Dezerty
  •  /  Cizrnové cookies s hořkou čokoládou

Cizrnové cookies s hořkou čokoládou

"Cizrna a čokoláda? To jde dohromady??" Ti, co už ochutnali fazolové brownies, už nebudou nejspíš tak šokovaní. I když se to zdá být neobvyklé, z luštěnin se dají vykouzlit báječné sladké dobroty. Musím říct, že patří dokonce mezi mé nejoblíbenější.

Tentokrát to nebudou fazole, ale cizrna. Cookies jsou zcela bezlepkové a bez použití jakékoli mouky. Cizrna je bohatá na vlákninu, bílkoviny a vápník. Rozhodně stojí za to ji do jídelníčku zařadit. Pokud Vás zatím nijak nenadchla, neodcházejte. Možná že tohle je právě její kulinářská forma, která Vás dostane! Já bych jí v těchhle sušenkách vůbec nepoznala.

Měkké placičky, které jsou něco mezi sušenkami a perníčky, jsou krásně vláčné. V každém soustu Vám chroupe hořká čokoláda. No co Vám budu povídat, je to prostě orgáč 🙂 A co ke správným cookies nesmí chybět? No samozřejmě sklenka vychlazeného mléka. Doporučuji mandlové.

14ks, příprava 10 minut, pečení 15 minut

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Cizrnu důkladně propláchneme. Do sekáčku dáme všechny ingredience kromě čokolády a umixujeme na hladkou pastu. Možná budete muset směs umixovat na dvakrát. Záleží, jak velkou nádobku od sekáčku máte. Čokoládu nasekáme na drobno a vmícháme do směsi.

Vlhkýma rukama tvarujeme kuličky, které na plechu vyloženém pečícím papírem, splácneme na placičky. Pečeme v předehřáté troubě 15 minut dozlatova. Poté je necháme důkladně vychladnout a uchováváme v ledničce v uzavřené nádobě. Nejlépe chutnají druhý den. A vydrží v lednici až týden. Ale znáte to, je to jen teorie. Tak dlouho tam nikdy nezůstanou 🙂

Nutriční hodnoty – 1 ks (42 g)

Energetická hodnota Kj / Kcal

Bílkoviny (g) 

Sacharidy (g)

Tuky (g)

576 / 137

5,6

12,5

7,1

12 komentářů

Zanechte komentář: