Barbecue seitánky

Dlouho jsem přemýšlela, jak tento výtvor nazvat. Od kupovaného seitanu to má daleko, ale co mi to neskutečně připomíná, jsou nějaké paprikové/rajčatové "párečky"... Tak jsem se rozhodla pro název seitánky.

Chuťově jsou vynikající, složení oproti čemukoli kupovanému vynikající a chuť si můžete poupravit podle sebe - prostě vynikající! 😉

barbecue-seitanky-na-kolecka

Ingredience

barbecue-seitanky-na-drevenem-prkenku

V jedné míse jsem smíchala bílkovinu, droždí a koření.

Ve druhé mističce jsem rozdrolila bujón, který jsem zalila horkou vodou a rozmíchala. Do bujónové směsi jsem vmíchala protlak a obsah misky nalila do té se sypkou směsí.

Vše jsem rychle promíchala, aby se mi bílkovina nezdrcla a potom vše pořádně prohnětla rukou do gumové/pevné konzistence.

Z těsta jsem vytvořila 3 stejné bochánky (můžete si udělat libovolné tvary: placky, párečky,...) a ty jsem každý zvlášť zabalila pevně do alobalu a dala do hrnce na pařáček. Takto jsem seitánky nechala dusit 45 minut.

Můžete si je dát hnedka takto čerstvé teplé nebo nechat vychladnout a dát do ledničky (vydrží cca 5 dní). Za sebe doporučuju ještě nakrájet na plátky a z každé strany opéct na pánvičce nebo v troubě (na grilu) do křupavé kůrky.

Dobrou chuť! 🙂

barbecue-seitanky-detail

Nutriční hodnoty – na 1/3 z celého množství

Energetická hodnota kcal

Bílkoviny (g) 

Sacharidy (g)

Tuky (g)

213

36,1

11,6

2,3

O autorovi

    Eliška Lossmannová

    https://www.instagram.com/_with.ella/


    >