No řekněte, kdo by nemiloval skořicové šneky?
Dnes tady pro vás mám jeden recept na zdravější podzimní verzi těchto šneků! Chutnají naprosto dokonale, mají perfektní složení, recept je jednoduchý a navíc vám krásně provoní celý dům vůní jablek a skořice! No prostě podzimní kuchtění, jako stvořené!
Ingredience na 13 kousků
Na těsto:
- 100 g hladké špaldové mouky
- 130 g hladké pohankové mouky
- 30 g vanilkového proteinu Reflex
- 35 g kokosového oleje
- 30 g mandlového másla
- 160 ml mandlového mléka
- 30 g kokosového cukru
- 1 čl prášku do pečiva
- špetka jedlé sody
Na náplň:
- 2 jablka (160 g očištěných, bez slupky a jádřince)
- 30 g javorového sirupu
- 10 g skořice
Na polevu:
- vanilkový protein Reflex
- mandlové mléko
- citronová šťáva
Ve větší míse jsem smíchala obě mouky, protein, prášek do pečiva a sodu. V druhé mističce jsem smíchala roztopený olej a máslo.
Obsah obou mís jsem smíchala a postupně zapracovala i mléko. Úplně nakonec jsem vmíchala cukr tak, aby mi vzniklo lehce mramorované těsto (aby cukr byl zapracovaný, ale prostě ne úplně tak pořádně).
Těsto jsem dala bokem a připravila si náplň.
Očištěná jablka jsem rozmixovala do pyré, do kterého jsem vmíchala sirup a skořici. Pak jsem si rozválela těsto do asi 1 cm tlustého obdélníku, na který jsem po celé ploše rozprostřela náplň.
Těsto jsem srolovala a potom nakrájela na asi 2-2,5 cm plátky, které jsem rozeskládala do kulaté formy vymazané kokosovým olejem a dala rolky péct na 190°C asi na 35-40 min, dokud nezezlátly.
Poté už je stačí polít polevou a dobrou chuť!
Nutriční hodnoty – na 1 porci (1/13) | |||
---|---|---|---|
Energetická hodnota (kcal) | Bílkoviny (g) | Sacharidy (g) | Tuky (g) |
137 | 5,1 | 19,3 | 4,4 |