Apple cinnamon rolls

No řekněte, kdo by nemiloval skořicové šneky?

Dnes tady pro vás mám jeden recept na zdravější podzimní verzi těchto šneků! Chutnají naprosto dokonale, mají perfektní složení, recept je jednoduchý a navíc vám krásně provoní celý dům vůní jablek a skořice! No prostě podzimní kuchtění, jako stvořené!

apple-cinnamon-rolls-detail

Ingredience na 13 kousků

Na těsto:

  • 100 g hladké špaldové mouky
  • 130 g hladké pohankové mouky
  • 30 g vanilkového proteinu Reflex
  • 35 g kokosového oleje
  • 30 g mandlového másla
  • 160 ml mandlového mléka
  • 30 g kokosového cukru
  • 1 čl prášku do pečiva
  • špetka jedlé sody

Na náplň:

  • 2 jablka (160 g očištěných, bez slupky a jádřince)
  • 30 g javorového sirupu
  • 10 g skořice

Na polevu:

  • vanilkový protein Reflex
  • mandlové mléko
  • citronová šťáva
apple-cinnamon-rolls-v-pekacku

Ve větší míse jsem smíchala obě mouky, protein, prášek do pečiva a sodu. V druhé mističce jsem smíchala roztopený olej a máslo.

Obsah obou mís jsem smíchala a postupně zapracovala i mléko. Úplně nakonec jsem vmíchala cukr tak, aby mi vzniklo lehce mramorované těsto (aby cukr byl zapracovaný, ale prostě ne úplně tak pořádně).

Těsto jsem dala bokem a připravila si náplň.

Očištěná jablka jsem rozmixovala do pyré, do kterého jsem vmíchala sirup a skořici. Pak jsem si rozválela těsto do asi 1 cm tlustého obdélníku, na který jsem po celé ploše rozprostřela náplň.

Těsto jsem srolovala a potom nakrájela na asi 2-2,5 cm plátky, které jsem rozeskládala do kulaté formy vymazané kokosovým olejem a dala rolky péct na 190°C asi na 35-40 min, dokud nezezlátly.

Poté už je stačí polít polevou a dobrou chuť!

Nutriční hodnoty – na 1 porci (1/13)

Energetická hodnota (kcal)

Bílkoviny (g) 

Sacharidy (g)

Tuky (g)

137

5,1

19,3

4,4

O autorovi

    Eliška Lossmannová

    https://www.instagram.com/_with.ella/


    >