Taky milujete dýni? A už jste ji zkoušeli na sladko? Vynikající je jako přísada do ovesné kaše, které dodá krásnou barvu, krémovou konzistenci a objem, což potěší velké jedlíky Když ji navíc doplníte rozinkami, ořechy a voňavým kořením, stane se rázem z obyčejné snídaně nevšední požitek!
1 porce, příprava 10 minut, vaření 10 minut
- 60 g jemných ovesných vloček
- 15 g rozinek
- ½ čl koření – skořice, kurkuma, muškátový oříšek (nebo směs kurkuma latté)
- 10-20 kapek vanilkové stévie
- 150 g dýně Hokkaido
- 20 g vanilkového proteinu Garden of life sport
- 100 ml vody
- 20 g vlašských ořechů a/nebo oříškového másla
Dýni uvaříme do měkka a rozmixujeme. Vločky promícháme v kastrůlku s kořením, rozinkami, přidáme dýňové pyré, stévii a vodu. Promícháme a vaříme na mírném plamenu pod pokličkou, dokud kaše není krémová. Přilijeme ještě trochu vřelé vody, pokud by byla moc hustá, a na závěr vmícháme protein.
Kaši přendáme do misky, ozdobíme oříšky, pekanovým máslem a podáváme hotovou voňavou dobrotu rovnou teplou do bříška.
Nutriční hodnoty – 1 porce | |||
---|---|---|---|
Energetická hodnota Kj / Kcal | Bílkoviny (g) | Sacharidy (g) | Tuky (g) |
2167 / 561 | 27 | 61 | 20,9 |