Palačinky s vanilkovým krémem a ovocem

Sváteční nedělní snídaně, která si žádá pohodové setkání u stolu 🙂 Nejlepší je, když dáte doprostřed stolu teplé palačinky, krém, skořici, kakao, sirup a talíř s nakrájeným ovocem. Každý si pak tvoří palačinky dle vlastní chuti.

10 palačinek, příprava 30 – 40 minut

  • ​700ml sojového mléka
  • 300g celozrnné špaldové mouky
  • špetka soli
  • slunečnicový olej

Vanilkový krém

Obloha

  • čerstvé ovoce – banány, jablka, jahody,..
  • kakao, skořice​

Smíchejte všechny ingredience na palačinky ve velké míse a nechte ho odležet. Zatím si rozmixujte tofu s vanilkovým cukrem a dejte na chvíli do ledničky. Nakrájejte ovoce na talíř. Pánev na palačinky lehce potřete olejem a pomocí naběračky vlijte těsto na pánev. Otáčením pánve nechtě rozlít do stran. Opečete palačinku s obou stran dokud se nevytvoří hnědé bublinky. Palačinky hned teplé servírujte a obložte dle chuti.

O autorovi

Kateřina Blažčíková

Katy se stravuje rostlinnou stravou od roku 2012 a rozhodla se tak ze zdravotních i etických důvodů. Zdravá strava a sport jsou od 16 let jejím velkým koníčkem. Nejvíce propadla fitness a vzhlédla se v osvalené atletické ženské postavě. Byla pro ni tedy výzva zjistit, zda bude možné na rostlinné stravě budovat svalovou hmotu a závodit v kategorii bikini fitness. Podařilo se jí to díky vzdělání a tvrdé dřině a nyní předává svoje zkušenost a znalosti dál formou on-line koučinku, ale také články, youtube videi a příspěvky na sociálních sítích.


>