Header

  • P1000880.JPG
  • P1000976.JPG
  • P1000986.JPG
  • P1010020.JPG
  • P1010113.JPG
  • P1010137.JPG
  • P1010147.JPG
  • P1010209.JPG
  • P1010416.JPG
  • P1160906.JPG

Těstoviny se "sýrovou" omáčkou

Vyzkoušejte tuhle výbornou "sýrovou" omáčku a už si po té klasické ani nepovzdechnete. U nás má velký úspěch a děláme jí znovu a znovu. Je krémová, sytá a lahodná. Současně nízkotučná a ze samých dobrých a zdravých ingrediencí. Navíc jí připravíte jedna dvě. Co víc si přát, tu prostě musíte ochutnat!



2 porce, příprava 20 minut


1 balení špaldových těstovinových spirálek (DM)
1 velká mrkev

Omáčka:
1/3 hrnku kešu nebo kešu pasty
1/3 hrnku lahůdkového droždí
1 1/4 hrnku mandlového (ovesného) neslazeného mléka
2 pl tahini/mandlového másla
1pl citronové šťávy

1 čl dijonské hořčice
1 čl tymiánu
1/2 čl papriky
1/2 čl kurkumy
1 čl soli
1 pl bramborového škrobu

1 salátová okurka
1 jarní cibulka
100g baby špenátu
šťáva z poloviny citrónu
1 pl agave sirupu



V osolené vodě uvaříme těstoviny dle návodu společně s mrkví nakrájenou na menší hranolky. Mezitím v mixéru umixujeme do hladka všechny ingredience na omáčku a vlijeme do menšího rendlíku. Povaříme na mírném plameni asi 3-5 minut do zhoustnutí omáčky. Nakrájíme okurku na nudličky, nasekáme na hrubo špenát, na jemno cibulku a promícháme. V mističce smísíme citronovou šťávu se sirupem a vmícháme do salátu. Těstoviny s mrkví slijeme a ve velkém hrnci spojíme s omáčkou. Podáváme na talíři společně se salátkem. Věřte, že všichni talíř vybílí než byste řekli sýr :-)

Nutriční hodnoty - omáčka 100g
Energetická hodnota Kj/Kcal Bílkoviny Sacharidy Tuky
858/194 9 12 14

 


+ 5

Přidat komentář

Bezpečnostní kód
Obnovit